Concerten
 
Knipscheer-orgel
 
Musici
 
 

Sannie de Jongh

Sannie de Jongh is geboren in Alkmaar en woont in Alphen aan den Rijn. Op 9-jarige leeftijd begon ze met fluit spelen, bij Ellen Helmus en later bij Veronica Steinbach. Op haar 12e deed Sannie met een fluitkwartet mee aan het Communication Talentenconcours en ontving daarvoor een aanmoedigingsprijs. Op 16-jarige leeftijd soleerde zij met het fluit-harp concert van W.A. Mozart in Weimar (Duitsland). Zij speelde met een Duitse harpiste en een Nederlands-Duits jeugdorkest. Ook soleerde zij met het Andante in C van W.A Mozart. In 1997 behaalde Sannie een 3e prijs bij de finale van het Nationaal fluitconcours.

Sannie heeft o.a les gehad van Romana Goumare en Ellen Vergunst in Den Haag. Vervolgens heeft zij dwarsfluit en traverso gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Dwarsfluit studeerde ze bij Marieke Schneemann en traverso bij Marten Root. Ze volgde masterclasses bij Peter Lukas Graf en Abbie de Quant. In 2008 is Sannie afgestudeerd. Tijdens haar eindexamen speelde zij uitsluitend kamermuziekwerken met diverse bezettingen. Momenteel volgt Sannie traversolessen bij Raymond Honing om zich verder te bekwamen in de barokstijl en traversospel.

Sannie legt zich vooral toe op het spelen van kamermuziek. Ze speelde o.a. met Cecily Lock (piano) en Immanuel van IJzerlooij (cello). Met dit trio volgde zij lessen bij kamermuziekspecialist Frans van Ruth en bij Mila Baslawskaja. In maart 2008 hebben zij een opname gemaakt van Haydns trio Hob. XV 15 in G-groot en concerten gegeven in Duitsland.

Sannie speelt in een vast trio met Simon Stelling (piano, orgel) en Theo-Hans Kuijvenhoven (hobo). Daarnaast speelt zij bij kamerkoor Cantabile, onder andere bij de jaarlijkse kerstconcerten, het Requiem van John Rutter en Bachcantates. In 2004 heeft zij samen met Theo-Hans Kuijvenhoven (hobo), Saskia van Doorn (piano) en Gerard Poort (orgel) een kerst-cd opgenomen met Cantabile onder leiding van Simon Stelling. Sannie speelt regelmatig met Simon Stelling samen in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn.

Sinds de zomer van 2009 speelt Sannie samen met Nico Strubbe (clavecimbel), Claudia Valenzuela (viool), Camille Geiser (hobo) en Nuno Malajuware (altviool) in het Nieuw Amsterdam Consort. Dit ensemble wordt gecoacht door Hans Roelofsen. 

Naast deze vaste kamermuziekensembles speelt Sannie o.a in Bachcantates en andere ad hoc ensembles.

Naast het geven van concerten en haar werkzaamheden als kamermusicus, is Sannie een bevlogen fluitdocente. Sannie heeft lesgegeven bij een harmonievereniging in Abcoude. Momenteel is zij als fluitdocente verbonden aan Muziekcentrum Zuid-Oost in Amsterdam en bij stichting "Het leerorkest" in Amsterdam Zuid-Oost en Amsterdam Noord. Zij geeft leerlingen daar zowel privéles als groepsles. Sannie heeft haar eigen lespraktijk in Alphen aan den Rijn.

Voor meer informatie zie:
http://www.sannie-online.nl

(Maart 2011)

 

© Copyright Muziekinjeroen.nl | Made by: Web Revolutions | Sitemap