Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Sebastiaan van Delft

Sebastiaan van Delft (Amsterdam, 1966) werd in zijn prilste levensfase reeds onweerstaanbaar  aangetrokken tot de mysterieuze, bijna spookachtige sferen van het kerkorgel in de donkere kerken. Hij nam orgel- en pianolessen bij Evaristos Glassner, Jos van der Kooy en Leo van Doeselaar. Op  twaalfjarige leeftijd won hij de improvisatie- en interpretatieprijs op het Concours voor Jeugdige Organisten te Amsterdam. Vanaf 1985 studeerde hij klassiek kerkorgel bij Haite van der Schaaf en Bernard Winsemius aan het conservatorium van Hilversum. In 1991 behaalde hij het diploma. Tevens volgde hij als pianist lessen bij verschillende jazzmusici, onder wie Nedly Elstak.

Als organist en pianist is Sebastiaan actief in zeer uiteenlopende muzikale stijlen en bezettingen.

Een trio vormt hij met saxofonist/fluitist Pieter de Mast en tabla-speler Sandip Bhatacharya.

Met celliste Saartje Van Camp heeft hij het orgel/cello duo VanCampvanDelft.

Als solist en ensemblespeler treedt hij op met verscheidene gezelschappen zoals de Peter Guidi Jazzmaniabigband en verleende hij zijn medewerking aan Stichting Buitenkunst en theater De Engelenbak.

Met David Kweksilber en Michiel van Dijk vormt hij  zijn eigen elektro-akoestische funkband Downbeat Syndrome.

Vanaf 1999 is hij vaste pianist van het Nederlands/Argentijns tango-orkest Sexteto Canyengue onder leiding van Carel Kraayenhof. Met laatstgenoemde vormt hij tevens een duo piano-bandoneon. Sexteto Canyengue treedt op in heel Europa, de Verenigde Staten en ArgentiniŽ.

(Mei 2010)