Concerten
 
Knipscheer-orgel
Nieuws
 
Johannette Zomer, Bart Schneemann
Tulipa Consort

BACH2WAYS

Johannette Zomer en Bart Schneemann, begeleid door Tulipa Consort bij Muziek in Jeroen

 


Op zondag 4 maart concerteren Johannette Zomer, de beste ‘Bach-sopraan van Nederland, en Bart Schneemann, hobo´st en artistiek leider bij het Nederlands Blazersensemble, in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Zij worden in hun programma BACH2WAYS begeleid door het Tulipa Consort.

Met BACH2WAYS  brengen Johannette Zomer en Bart Schneemann de connectie in beeld die luisteraars en componisten met Bach hebben. In het concert voeren ze samen met het ensemble Tulipa Consort werken van Bach uit.

Naast een selectie uit de mooiste aria’s van Bach voor sopraan en hobo klinkt er nieuw op Bach ge´nspireerd werk van Componiste des Vaderlands Mayke Nas en 2 andere  talenten, Mathilde Wantenaar en Reza Namavar. Twee wegen om de muziek van Bach te ervaren: vanuit de historische uitvoeringspraktijk en de interpretatie van een nieuwe generatie componisten. Met gebruik van hetzelfde instrumentarium, historische instrumenten schreven zij werken die er zonder Bach niet zouden zijn geweest.

Bart Schneemann is hobo´st, dirigent, docent en artistiek leider bij het Nederlands Blazersensemble. Hij studeerde af aan het conservatorium van Amsterdam en was daarna geruime tijd eerste hobo´st bij het Radio Filharmonisch Orkest en het Rotterdam Philharmonisch Orkest.

Hoewel Johannette Zomer een speciale liefde voor barokrepertoire koestert, beslaat haar repertoire alles tussen middeleeuwse en contemporaine muziek, inclusief opera, ‘Lieder’ en 17e-eeuwse Engelse Songs. Ze werkte regelmatig met Barokspecialisten als Ton Koopman, Philippe Herreweghe, Frans BrŘggen, Gustav Leonhardt en Paul McCreesh, maar ook met dirigenten als Kent Nagano, Ivan Fisher en Valerie Gergiev. 

Het concert op zondag 4 maart begint om 15.00 uur. Kaarten voor dit concert kosten € 20,-.
Vrienden van Muziek in Jeroen krijgen op alle kaarten die ze kopen € 5,- korting.

Kaarten voor het concert zijn te reserveren via deze site.

Na afloop wordt er gratis wijn en fris geschonken in het koor van de kerk.