Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Aart Bergwerff

Aart Bergwerff heeft een passie voor het klassieke repertoire, met name dat van Johann Sebastian Bach, maar zoekt bovendien nieuwe wegen en vormen in de orgelcultuur. Zo werkt hij samen met videokunstenaar Jaap Drupsteen en maakte hij de voorstelling 'East meets West' met derwisj danser Kadir Sonuk, op muziek van Ten Holts Canto Ostinato.

Aart Bergwerff studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium, in Parijs bij Marie-Claire Alain en in Noord-Duitsland bij Harald Vogel. Zijn studie bij Alain in Parijs sloot hij af met het behalen van de Prix de Virtuosité.
Hij won prijzen op internationale orgelconcoursen te Brugge, Lausanne en Groningen. In 2003 werd hij onderscheiden met de zilveren medaille van de Société Académique ‘Arts, Sciences et Lettres’ vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.
Aan het Rotterdams Conservatorium, onderdeel van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, is hij hoofdvakdocent orgel.  
Als organist is hij vaak te gast bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en bij de Philharmonie Zuid-Nederland.

Als concertorganist treedt hij veelvuldig op in concerten en festivals in binnen-en buitenland. In 2012 maakte hij zijn debuut in het meest prestigieuze orgelfestival ter wereld Toulouse-Les-Orgues in het Franse Toulouse.
Aart Bergwerff is organist van de Grote-of O.L.V.-Kerk te Breda en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Flentrop-orgel.
Als artistiek leider van de stichting Art UnOrganized in Breda initieert hij nieuwe en traditionele projecten rond het orgel.
Op uitnodiging van het Orgelpark Amsterdam maakte hij in 2017 een cd met tangomuziek die door de vakpers met veel lof is ontvangen.

Zie ook www.aartbergwerff.nl

(Augustus 2019)