Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Aart de Kort

Organist/pianist/dirigent/componist Aart de Kort (*1962, Leidschendam) studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria te Den Haag (bij Wim van Beek) en Amsterdam (bij o.a. Jacques van Oortmerssen en Jan Valkestijn).

Reeds vele malen trad hij op als solist (orgel en piano) en begeleider van diverse bekende koren en solisten. Hij gaf recitals op diverse internationale orgelfestivals (Carcassonne, Rocquevaire, St. Maximin) en beroemde orgels in binnen- en buitenland (o.a. St. Jan van Lateranen te Rome, Notre Dame in Parijs en Dom te München).

Aart de Kort is organist van de Kathedraal Laurentius & Elisabeth te Rotterdam alsmede van de kerk OLV van Goede Raad te Den Haag en is tevens verbonden als pianist aan de Dansvakopleiding van het Kon. Conservatorium te Den Haag.

In 2009 werd hij door de Académie Arts, Sciences et Lettres te Parijs onderscheiden met de Médaille d’Argent voor zijn verdiensten voor de Franse orgel- en kerkmuziek. Hij geniet tevens bekendheid als improviserend musicus. Met zangeres Armida Klein vormt hij al enige jaren het jazzduo Kort & Klein.

(Juni 2015)