Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Amsterdams Gitaartrio

Helenus de Rijke, Olga Franssen en Esther Steenbergen
 

Pas geleden nog stuurde Elisabeth Schwarzkopf een brief aan het Amsterdams Gitaartrio met de vraag hoe ze in het bezit kon komen van hun Bach-cd die ze op de Oostenrijkse radio had gehoord. Deze ‘grootse muzikale gebeurtenis' moest ze ‘unter allen Umständen' in haar collectie krijgen.

De beroemde sopraan is niet de enige die zich lovend over het Amsterdams Gitaartrio uitlaat. Met zijn originele programmering en ongebruikelijke presentatie heeft het Amsterdams Gitaartrio steeds de aandacht weten te trekken van pers en publiek. Naast hedendaagse, speciaal voor het trio geschreven composities speelt het Amsterdams Gitaartrio eigen transcripties van oorspronkelijk niet voor gitaar geschreven muziek. Dat de keuze hierbij valt op muziek uit alle stijlperioden is gewaagd, maar zoals de recensent van de Los Angeles Times het samenvatte: “They break all the rules …and get away with it”.

Het Amsterdams Gitaartrio maakte zijn buitenlandse debuut in de Londense Wigmore Hall en is sindsdien op vrijwel alle belangrijke internationale podia te beluisteren geweest.

(Januari 2003)