Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Andrea Voets

Toen Andrea Voets (Brugge, 1989) vijf jaar oud was, hoorde ze op een boerderij in Wales voor het eerst van haar leven een harp. Die kennismaking had verstrekkende gevolgen, want in januari 2012 sloot ze haar bachelor studie harp bij Erika Waardenburg aan het Conservatorium van Amsterdam af. Datzelfde jaar rondde ze ook haar tweede studie, filosofie, af, die ze volgde om een zo breed mogelijke horizon te ontwikkelen.


Andrea won de derde prijs op het harpconcours Fťlix Godefroid en eerste prijzen bij het Prinses Christina Concours, Dexia Classics en Stichting Jong Muziektalent Nederland. In 2008 werd ze geselecteerd om in de serie Focus on Youth op het World Harp Congress te spelen. Sinds 2009 vormt ze een duo met organist Ignace Michiels en in 2010 richtte ze samen met medestudenten het kunstenaarscollectief Wild Blossom op. Sinds 2011 maakt Andrea samen met kalligraaf Yves Leterme presentaties die beeld, klank en verhaal combineren. Ook vormt ze een duo met hoboÔst Arthur Klaassens. In 2013 werd Andrea tot laureaat van de Belgische stichting SmartBE uitgeroepen.

 

Andrea soleerde o.a. met het Orkest van het Oosten (tegenwoordig Nederlands Symfonieorkest) en het Euro Asia Chamber Orchestra in de harpconcerten van Boieldieu, Saint-SaŽns en Debussy en gaf concerten in de Benelux, Frankrijk, Spanje en Zuid-Korea. In 2011 werd Andrea opgenomen in het Aanbod Podium van de Vlaamse gemeenschap. Ze speelde op de belangrijke klassieke festivals van Nederland: het Festival Classique in Den Haag, het Internationaal Kamermuziekfestival in Utrecht en het Grachtenfestival in Amsterdam.

 

Na afronding van haar bachelor studie ontving Andrea een beurs van het Prins Bernard Cultuurfonds, die haar in staat stelt de masterstudie harp bij Maria Graf aan de Hochschule fŁr Musik Hanns Eisler in Berlijn te volgen. Sindsdien verdeelt ze haar tijd tussen Duitsland, Nederland en BelgiŽ.

 

Zie ook www.andreavoets.com

(December 2013)