Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Anneleen Schuitemaker

Anneleen Schuitemaker (1992) begon op 10-jarige leeftijd haar harplessen bij Anke Bottema aan de Muziekschool te Katwijk. Nu studeert zij bij Erika Waardenburg aan het Conservatorium van Amsterdam.

Anneleen won verschillende prijzen, waaronder de eerste prijs op het Rosa Spier Harpconcours (2011). Ook won zij de publieksprijs en mocht een recital geven tijdens het Dutch Harp Festival in 2012. Recentelijk wist zij tijdens het concours van dit festival de halve finale te bereiken.

Als orkestlid is zij actief in verschillende amateur- en beroepsorkesten. Zo heeft zij in augustus 2013 met het Koninklijk Concertgebouw Orkest meegespeeld tijdens het Prinsengrachtconcert in Amsterdam. Tevens is zij aangenomen voor de masteracademie van het Nederlands Philharmonisch Orkest en speelt zij dit jaar een aantal producties mee. Orkestlessen heeft zij gevolgd bij Petra van der Heide (Koninklijk Concertgebouw Orkest) en momenteel volgt zij orkestlessen bij Sandrine Chatron (Nederlands Philharmonisch Orkest).

Als soliste heeft zij gespeeld met o.a. het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam, het Amstelveens Symfonieorkest en heeft zij recentelijk het harpconcert van Carl Ditters von Dittersdorf mogen uitvoeren met het Van Wassenaer Orkest.

Sinds september 2011 maakt Anneleen onderdeel uit van het Borealis Trio samen met fluitiste Marije Franken en violiste Carien de Bakker. Zij delen een voorliefde voor zowel zoete melodieŽn als gedurfde hedendaagse werken, wat ertoe leidde dat onder andere Bram Kortekaas speciaal voor hen een stuk componeerde. Deze innovatieve aanpak leverde hen een tweede prijs op in de finale van het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. Ook waren zij tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam te horen in de huis-, tuin- en dakterrasconcerten.

(April 2014)