Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Apollo Ensemble

Annelies Schraa (blokfluiten), Marion Boshuizen (clavecimbel), Thomas Oltheten (fagot)

Het Apollo Ensemble bestaat nu 10 jaar en heeft als basis een triobezetting van blokfluit, fagot en clavecimbel. In deze basisbezetting worden vele concerten gegeven met composities vanaf de vroegbarok tot klassiek en zoekt het ensemble ook naar nieuwe muziek. Maar er zijn ook vele programma's en projecten waarbij het ensemble uitgebreid wordt met zang, andere instrumentalisten en theatrale elementen.

Het Apollo Ensemble heeft 7 cd's uitgebracht: Musica Neerlandica (Nederlandse muziek uit de 17e eeuw), Au Plaisir (Franse cantates en sonates), Bach (Triosonates), Telemann (kamermuziek), Musica in Festo Nativitatis (kerstcantates en sonates van Telemann, Buxtehude, e.a.), Joodse Barokmuziek en Vivaldi (chamberconcertos).

Voor het komende jaar staat o.a. op het programma: Bach - sonates voor viool en clavecimbel, door David Rabinovich, viool en Marion Boshuizen, clavecimbel. Ook zal dit jaar op 25, 26 en 27 december en op 1, 4 en 6 januari het Weihnachtsoratorium worden uitgevoerd.

Ieder jaar wordt in de zomer in De Warmonderhof te Dronten door de leden van het ensemble de kamermuziekcursus gegeven, dit jaar van 10-17 augustus.

Raadpleeg de website van het Apollo Ensemble of bel 0320-227718 voor meer informatie over concerten en andere activiteiten.

(Januari 2003)