Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Arnaud van Gelder

Arnaud van Gelder begon op jonge leeftijd met zingen in het Roder Jongenskoor, waar hij deel uitmaakte van de solistenklas en waar de basis is gelegd voor zijn muzikale vorming. Hij studeerde vervolgens informatica, koordirectie en solozang aan de Rijksuniversiteit Groningen, het Conservatorium van Amsterdam en het HKU Utrechts Conservatorium. Vervolgens specialiseerde hij zich als dirigent door masterclasses bij de gerenommeerde dirigenten Frieder Bernius, Hans Leenders, Daniel Reuss en Peter Dijkstra.

Hij werkt als vaste dirigent bij projectkoor Concerto Cherise en het Leiderdorps Kamerkoor en daarnaast werkte hij onder meer op projectbasis met Vocaal Ensemble Coqu en Vocaal Ensemble The Gents. Ook bereidde hij Vocaal Ensemble Musa voor op een samenwerkingsconcert met het Koninklijk Concertgebouworkest in het Concertgebouw en was hij met hen live te horen op Radio 4.

Hij dirigeerde grote koor- en orkest werken als de Matthäus en Johannes Passion van J.S. Bach, het Requiem van W.A. Mozart en Ein Deutsches Requiem van J. Brahms, maar ook grote a capella werken als de mis voor dubbelkoor van Frank Martin en Rachmaninovs vespers. Bovendien bracht hij met zijn koren diverse werken van onder meer Joost Kleppe en met The Gents een speciaal voor hen geschreven werk van Daan Manneke in premiere.


(Maart 2018)