Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Béni Csillag


Béni Csillag (1976) begon zijn muzikale opleiding op 6 jarige leeftijd met vioollessen. Na verschillende instrumenten op hoog niveau bespeeld te hebben, begon hij in 1995 aan zijn studie koor-en orkestdirectie aan de Liszt Ferenc Academie in Boedapest. Naast deze hoofdvakken studeerde Béni tevens muziektheorie en schoolmuziek. In 2001 rondde hij zijn studie af.

Tijdens zijn studie leidde hij onder andere de opera afdeling met producties van Monteverdi (L’incoronazione di Poppea) en Mozart (Le Nozze di Figaro). Tevens was hij assistent van Peter Oberfrank waarmee hij samen Puccini’s Il Trittico met het Nationaal Theater in Szeged deed.

In 2003 was Béni Csillag geselecteerd voor de Eric Ericson Masterclass in Haarlem. Deze stond onder leiding van Hartmut Haenchen en Uwe Gronostay. Een week lang werkte Béni met het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor.

In 2004 assisteerde hij Tonu Kaljuste in Vigevano (Italie) met het World Chamber Choir, een vertakking van het World Youth Choir, waarin Béni jarenlang als zanger heeft gefungeerd.

Sinds september 2005 woont Béni Csillag in Nederland. Hij studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. Hij leidt regelmatig het kamerkoor van het conservatorium. Tevens is hij artistiek leider van het Leiderdorps Kamerkoor, Kamerkoor Animato in Vlaardingen, en de Utrechtse Studenten Cantorij.

Hij vervult hij gastdirecties bij het vocaal ensemble The Gents. Hij werd opnieuw geselecteerd voor de voor de Eric Ericson Masterclass in Haarlem.

(Februari 2008)