Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Berlage Saxophone Quartet

In het Berlage Blok, een studentenwoning van het Conservatorium van Amsterdam, werd in september 2008 door vier bevlogen saxofonisten het Berlage Saxophone Quartet opgericht. Ze werden gecoacht door onder anderen hun oud-docent Arno Bornkamp en leden van het Alban Berg Quartett en van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Geroemd om zijn ‘muzikale speelplezier, natuurlijke flair, loepzuivere en ambachtelijke spel, waarin ze zoeken naar het uiterste’ (jury Dutch Classical Talent), toont het Berlage Saxophone Quartet graag zijn veelzijdigheid aan een breed publiek met eigen arrangementen en werken uit verschillende eeuwen en stijlen. De vier musici sleepten al snel meerdere prijzen in de wacht, zoals de eerste prijs tijdens het Selmer Saxofoonkwartettenconcours, het Storioni Festival Concours en het Onwings! Presentatieconcours. In 2011 werden ze laureaat bij het Deutsche Musikwettbewerb in Berlijn wat resulteerde in meer dan dertig concerten in Duitsland in de serie ‘Konzerte junger Künstler’ voor het seizoen 2012-2013. Ook werd het kwartet winnaar van de Dutch Classical Talent Award en Publieksprijs 2013 (voorheen het Vriendenkrans Concours) tijdens de finale in Het Concertgebouw Amsterdam en in 2015 mocht het kwartet de prestigieuze Kersjesprijs in ontvangst nemen.

Met hun afwisselende programma’s (Sovjet Sax, Koekjes van eigen deeg, Stabat Mater, de Grote Vier...) waren ze te horen in zalen als Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ, TivoliVredenburg Utrecht en op festivals als het Grachtenfestival, Holland Festival en Festival Classique Den Haag. Daarnaast is het kwartet een graag geziene gast op Radio 4 en de Concertzender. Bovendien speelde het Berlage Saxophone Quartet concerten in Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland.

(April 2019)