Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Bert van den Brink
 


Foto: Paul van de Woestijne

Bert van den Brink werd geboren op 24 juli 1958. De eerste pianolessen kreeg hij toen hij vijf jaar oud was. In 1976 begon Bert met zijn opleiding tot klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium. Zijn docent was Herman Uhlhorn. In 1982 studeerde hij cum laude af.
Nog in dat zelfde jaar werd Bert docent piano lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium.

Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact. In de eerste periode na de studie heeft Bert regelmatig klassieke concerten gegeven, later sloeg de balans meer door naar de lichte muziek.

In 2007 kreeg Bert van den Brink de VPRO/BOY EDGARPRIJS.

De musici waarmee Bert speelde en speelt zijn en waren:
Gino Vannelli, Richard Bona, Toots Thielemans, Dee Dee Bridgewater, Chet Baker, Nat Adderley, Benny Golson, Heleen van den Hombergh, Denise Jannah, Lee Konitz, Miranda van Kralingen, Rick Margitza, Willem Hellbreker, Philip Catherine, Jesse van Ruller, Clare Fischer, Enrico Pieranunzi, Louis van Dijk, Jules de Corte, Cor Bakker, John Engels, Hein van de Geyn, Hans van Oosterhout, Maria Markesini and Thomas Oliemans.

In 1990 en 1991 speelde Bert in het Dee Dee Bridgewater kwartet. Enkele jaren was Bert de muzikale leider van de groep van Denise Jannah. Hij was de pianist in het Heleen van den Hombergh kwartet. Met vocaliste Miranda van Kralingen trad hij op met het programma "Vocal Variety".

Bert geeft solo jazz recitals live of via het internet of via de Cd onder de naam: Bert's Bytes. In het verleden bracht Bert verschillende solo albums uit. Het solo-album "Jazz at the Pine Hill" leverde hem een Edison-nominatie op.

Bert speelt in duo met o.a.: Gino Vannelli vocals, Maria Markesini vocals, Toots Thielemans harmonica, Jesse van Ruller gitaar, Philip Catherine gitaar.
Het Bert van den Brink Trio met bassist Hein van de Geyn en drummer Hans van Oosterhout brachten in 2004 hun eerste trio-album uit met de titel "Between us".

Als "side man" neemt hij steeds vaker op. In de discografie is alles hierover te vinden. Met vocalist Thomas Oliemans nam Bert de cyclus Winterreise van Franz Schubert op.

Bert is ook actief als arrangeur/producent. Het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, Paul de Leeuw, Denise Jannah en anderen spelen arrangementen en bewerkingen van hem. En van de hoogtepunten is de bewerking van de opera Porgy & Bess uitgevoerd door de Houdini's en het Nieuw Sinfonietta Amsterdam.

Bert is bezig een werk te componeren voor strijkorkest en piano. Er zijn nog veel toekomstplannen en dromen, die Bert hoopt te realiseren.

(Augustus 2011)