Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Chris Bragg


 

  Chris Bragg werd in 1980 geboren te Stirling (Schotland). Zijn tijd als orgelleerling van de kathedraal van Dunblane werd gevolgd door de bachelorstudie orgel aan de Royal Scottish Academy of Music and Drama te Glasgow. Zijn orgeldocenten daar waren George McPhee en Michael Harris. Hij studeerde in 2002 cum laude af.

Sinds 2002 woont Chris Bragg in Nederland. In 2005 voltooide hij de studie Tweede Fase Orgel aan het Conservatorium van Amsterdam (docent: Pieter van Dijk). Chris Bragg studeerde ook klavecimbel en klavichord. Als koorbegeleider was hij te horen op de Nederlandse en de Engelse radio.

Momenteel is hij tweede organist van de Bergkerk in Amersfoort en geeft regelmatig concerten, vaak samen met violiste Emma Jones. Als solist trad hij op in Nederland, Groot-Brittannië, Zweden, Finland en Duitsland. Verder is Chris Bragg werkzaam als docent, recensent, koorbegeleider en vertaler. Als commissielid levert hij een bijdrage aan de organisatie van het "Orgelfestival Holland" in Alkmaar. Momenteel volgt Chris de studie Kerkmuziek aan het Utrechtse Conservatorium.

Voor meer informatie kijk op www.chrisbragg.nl

(April 2007)