Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Christa Hijink

Christa Hijink behaalde in 1999 haar diploma Orgel Uitvoerend Musicus met de uitvoering van J.S. Bachs ‘Dritter Theil der Clavierübung' in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem. Ze studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij achtereenvolgens Hans van Nieuwkoop, Pieter van Dijk en Jacques van Oortmerssen. Ook volgde ze masterclasses bij Andrea Marcon, Jean Boyer en Michael Radulescu. Naast orgel studeerde ze ook koordirectie bij Jan Pasveer en Daniël Reuss, en kerkmuziek en clavecimbel.

Christa Hijink is op concerterend gebied als solist en als continuospeler actief. Daarnaast is ze cantor-organist van de Bergkerk te Amersfoort en publiceert met enige regelmaat in de Nederlandse vakbladen voor organisten en kerkmusici. Zij werkte mee aan de onlangs verschenen CD ‘Orgels in schuren en kerkjes', met opnames van Noord-Hollandse orgels in schuil- en schuurkerken.

Naast haar muzikale activiteiten is ze actief in de organisatie van festivals (o.a. Internationaal Orgelfestival Haarlem) en is ze zakelijk leider van Bachkoor Holland.

(Juni 2007)