Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Christine Kamp


Christine Kamp (*1966, Strasbourg) studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen en Ewald Kooiman; zij studeerde piano bij Ronald Brautigam. Haar orgelstudie voltooide ze bij Jan Raas aan het Utrechts Conservatorium, waar ze zich naast kerkmuziek ook specialiseerde in kamermuziek en liedbegeleiding bij Thom Bollen.

Christine Kamp volgde meestercursussen bij György Sebok en Marie-Louise Jaquet-Langlais. Ze concerteert als organiste en pianiste in binnen- en buitenland en maakte diverse televisie-, radio- en cd-opnamen.

Zij zal de komende jaren voor het label Festivo het complete orgeloeuvre van Louis Vierne op cd zetten. De gebruikte instrumenten behoren tot de belangrijkste Cavaillé-Coll orgels in Frankrijk. De eerste dubbel-cd met de 4e en 5e Symphonie, Triptyque en de Messe basse pour les défunts werd opgenomen in de St Sernin te Toulouse. Deze cd werd zowel in de Nederlandse als in de internationale pers zeer goed ontvangen. In Frankrijk verkreeg hij 5 Diapason. Een tweede dubbel-cd werd opgenomen in de St Ouen te Rouen. met de 3e en 6e Symphonie, Messe basse, Communion, Verset fugué, Prélude en f#, Trois Improvisations en de zelden opgenomen Marche Triomphale. Recent verscheen de derde dubbel-cd, eveneens in de St Ouen te Rouen opgenomen, met de 1e en 2e Symphonie, de complete transcripties en koorwerken (inclusief de Messe Solennelle).

Ook verschenen twee cd's met werken van Josef Rheinberger, Richard Bartmuss (eerste cd-opname), Julius Reubke, Gustav Merkel, Bach/Sigfrid Karg-Elert en Franz Liszt. De opnamen werden gemaakt op het Sauer orgel (1915) van de evangelische Stadtpfarrkirche in Hermannstadt (Sibiu) Roemenië.

Christine Kamp trad als soliste onder meer op in het Concertgebouw in Amsterdam, het Festival Oude Muziek in Utrecht, de Bavokerk in Haarlem en de St. Clotilde in Parijs. In 2006 was zij solist in de Nederlandse première van de Pièce Symphonique van Louis Vierne met het orkest Holland Symfonia o.l.v. Ermanno Florio.

In 2002 werd zij vanwege haar verdiensten voor de franse orgelcultuur onderscheiden met een zilveren medaille door het genootschap ‘Arts-Sciences-Lettres' te Parijs.

Ze is sinds 1996 titulair-organiste van de Grote Kerk te Weesp. 

Meer informatie op deze website

(Augustus 2006)