Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Claudia y Manito

Claudia van Trigt zingt canciones uit diverse Zuid Amerikaanse landen.

Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt. Veel van deze nummers heeft haar vader (zelf zanger/ gitarist en geboren onder de Caribische zon) haar bijgebracht. Door hem heeft ze ook de Paraguayaanse harp leren bespelen.

Op dit prachtig instrument speelt Claudia melancholische  zamba’s ritmische polca’s gevoelige tango’s en meer.

Vanaf zijn 7e levensjaar is de gitaar bij Manito niet meer weg te denken. Zijn oom, die gitaar (Hot Club de France stijl) en piano speelde, bracht hem de fijne kneepjes bij. Dit alles ging zonder noten lezen. In deze periode leerde Manito ook de rumba flamenca uit de Camargue.
Manito heeft altijd de voorkeur gehad voor de Spaanse gitaar. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel.

Tijdens een concert speelt Manito flamenco- en zigeunertraditionals en zelf gecomponeerde stukken. Gebeurtenissen uit ‘het leven’ zijn vaak de inspiratiebron van deze nummers. Ook heeft hij enkele hommages geschreven.  

Door veel met andere muzikanten te spelen en zelfstudie heeft Manito een karakteristiek geluid ontwikkeld.  Zijn spel is intu´tief en heeft veel dynamiek. Dankzij de vele improvisaties klinkt zijn muziek spontaan. 

(April 2018)