Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Claudio Ribeiro


Klavecinist en dirigent Claudio Ribeiro (S„o Paulo, 1976) is een regelmatig terugkerende gast op de belangrijkste Europese podia en festivals. Hij werkt mee met opnames bij labels als RAM…E/Outhere Music, Ricercar, Ambronay …ditions, ORF, Brilliant Classics en Passacaille. Op radio en tv is Claudio onder andere te gast bij France Musique, ORF, NPO en Radio 4.
Naast medeoprichter en artistiek leider van New Collegium is Claudio lid van verschillende barokensembles zoals La Cicala en Radio Antiqua, en vormt hij een duo met blokfluitiste InÍs d’Avena.

Hij treedt als klavecinist op met ensembles zoals B’Rock Orchestra, Mķsica Temprana en Vox Luminis, en als gastdirigent bij o.a. het Reykjavik Kamerorkest. Prijswinnaar in verschillende prestigieuze concoursen (Rotary Prize for Young Instrumentalists
1999, Premio Bonporti 2011 met InÍs d’Avena, en Internationaal Van Wassenaer Concours 2016 met New Collegium en Radio Antiqua), Claudio is ook werkzaam als docent bij verschillende internationale festivals, aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en de Kunstuniversitšt Graz, en is promovendus aan de Anton Bruckner Privatuniversitšt in Linz, waar hij onderzoek doet naar de uitvoeringspraktijk van vroeg 18e-eeuwse Italiaanse klavecimbelmuziek.

(April 2023)