Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Dennis van der Wijk

Dennis van der Wijk (*1985) is geboren te Ureterp. Al op kleuterleeftijd werd hij gefascineerd door het prachtige van Vulpen-orgel van de Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) te Ureterp alwaar hij opgroeide.

Toen hij negen jaar oud was, kreeg hij achtereenvolgens les van Wietse Hoving, Gonny van der Werff en Siebe Reiding. Aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen (voorheen Noord Nederlands Conservatorium) studeerde hij bij Johan Beeftink en Theo Jellema. In juni 2006 sloot hij zijn opleiding af met een eindexamenconcert. Dit examen werd gewaardeerd met het cijfer negen.

Aan het Conservatorium van Amsterdam behaalde hij het diploma kerkmuziek (2008) en zijn ‘Master of Music’ diploma orgel (2009) bij Jacques van Oortmerssen. In juni 2010 behaalde hij het diploma voor Docent muziek, eveneens aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens zijn studie volgde hij verschillende masterclasses bij o.a. Bernard Haas, Edoardo Bellotti, Michel Bouvard, Olivier Latry, Wolfgang Zerer, Jan Willem Jansen en François Espinasse. Als docent muziektheorie, harmonieleer en solfège is hij verbonden aan het Nieuw Amsterdams Kinderkoor, onderdeel van de Kinderkoor Academie Nederland. Hij geeft concerten door heel Nederland, zowel solo, in duo’s als begeleiding bij koren. Als organist is hij verbonden aan de Oude Lutherse kerk aan het Spui te Amsterdam en de Gereformeerd Kerk (Vrijgemaakt) te Alkmaar waar hij het monumentale Christian Müller-orgel van de Kapelkerk bespeelt.

Voor meer informatie, zie www.dennisvanderwijk.nl

(Maart 2011)