Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Dorien Lievers


Al tijdens haar studie hoofdvak orgel aan het Arnhems Conservatorium was Dorien actief als zangeres. Dat verklaart waarom zij, enige jaren na haar afstuderen als organist, voor de vocale muziek koos en hoofdvak zang ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar volgde zij tevens interpretatielessen bij Meinard Kraak en werkte mee aan diverse masterclasses. Al tijdens deze opleiding zong zij bij Cappella Amsterdam onder leiding van Daniel Reuss en Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe. Later kwam daar ook Ton Koopmans Amsterdam Baroque Choir bij.

Inmiddels maakt Dorien deel uit van de vaste bezetting van het Nederlands Kamerkoor en is zij regelmatig te horen als soliste, zowel in binnen- als buitenland, waarbij ze samenwerkt met professionele orkesten en ensembles als de Akademie fr Alte Musik Berlin, het Concertgebouw Kamerorkest, het Gelders Orkest en het Gesualdo Consort.

Zij was o.a. te horen in diverse Bach cantates, diens Johannes Passion en Weihnachts Oratorium, Monteverdi’s Mariavespers, Handel’s Messiah, het Stabat Mater van Haydn en de Elias van Mendelssohn en werkte mee aan vele CD-opnamen. Begin 2009 was zij n van de solisten tijdens de live TV-uitzending vanuit Nantes (Frankrijk) van Bachs Magnificat, samen met de Akademie fr Alte Musik en Cappella Amsterdam onder leiding van Daniel Reuss. Deze uitzending was ook in Nederland te zien (Arte).

(December 2009)