Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

DUO Valeria Mignaco en Elly van Munster

Valeria Mignaco en Elly van Munster

 
De van oorsprong Argentijnse sopraan Valeria Mignaco verhuisde in 1996 naar Nederland omklassiek-zang te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij specialiseerde zichlater in renaissance- en barokmuziek en kreeg les van Barbara Pearson, Marius van Altena en Jill Feldman. Daarnaast volgde zij masterclasses bij o.a. Gustav Leonhardt, Elly Ameling, Carolyn Watkinson en Max van Egmond. Na haar masterdiploma (2003) was zij finaliste in de International Baroque Singing Competition in 2004 en 2006 in Chimay (België) en in de Young Artists Presentation van het Festival van Vlaanderen 2004 (met middeleeuws Ensemble Via Artis). Haar duo met de luitspeler Alfonso Marín heeft een eervolle vermelding ontvangen in de 'Alte Musik Treff' in Berlijn in 2005. Met haar lichte, flexibele sopraanstem zingt Valeria vooral in kamermuziekensembles gericht op renaissance- en barokrepertoire. Haar perfectionisme en expresiviteit in de vertolking van luitliederen wordt geprezen in alle internationale recensies (over de cd 'Clear or Cloudy'- Liederen van John Dowland, opgenomen met luitist Alfonso Marin, Musica Ficta 2010).
Verder treedt ze in
internationale concertzalen op met haar duo “Lutevoice” en “Ensemble Corona” in Nederland, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Duitsland, België, Ierland, Engeland en Kroatië. Als oratoriumspecialiste heeft zij verschillende werken van Mozart, Bach en Händel gezongen onder leiding van Daniel Reuss, Paul McCreesh, Charles de Wolff, Jan Willem de Vriend en Daan Admiraal met het Concertgebouw Kamerorkest en de Holland Baroque Society. Valeria is regelmatig te horen bij professionele vocale ensembles zoals Cappella Amsterdam en de Zürcher Sing Academy en ze heeft ook meegewerkt aan projecten van het Huelgas Ensemble, het Vocal Consort Berlin, het Groot Omroepkoor en het Deutsche Kammerchor. Vooral met Cappella Amsterdam is ze vaak op tournee geweest in Frankrijk (Folle Journé en Chaise Dieu festivals, Citéde la Musique in Parijs), Spanje, Portugal, Italië (met het Orkest van de Achttiende Eeuw van Frans Brüggen), Zwitserland, Polen, Duitsland, Belgie, Engeland, Oostenrijk en Japan. Ze heeft meegewerkt aan verschillende operaproducties onder regie van o.a. Pierre Audi en Geert Jan Reinders.Onlangs was ze te horen met Italiaans en Frans barokrepertoire, in samenwerking met Manfred Kraemer en Federico Ciancio in het Auditorium Tunel 4, Parque España, Rosario Argentinië. Op 25 september 2012 kreeg Valeria de Nederlandse nationaliteit. Sinds september 2014 werkt zij als zangdocente bij Muziekcentrum Zuid Oost in Amsterdam.

Elly van Munster
studeerde aanvankelijk klassiek gitaar bij Stanley Noordpool aan het Brabants Conservatorium. Vervolgens  haalde zij haar doctoraal Spaans aan de Universiteit van Utrecht. Uiteindelijk belandde zij toch weer in de muziek en deed in 1994 Staatsexamen luit.
Behalve als solist treedt zij regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuospeler in ensembles (luit en chitarrone).
Zij speelt regelmatig in barokopera’s in Nederland en in Frankrijk, steeds onder leiding van Frédérique Chauvet (Barokopera Amsterdam).
Met de blokfluitiste/zangeres Alice Gort-Switynk vormt zij ensemble Rossignol, met de mezzosopraan Margot Kalse Duo Seraphim, met de sopraan Hilde Van Ruymbeke Duo Rosemont.
Ze maakt verder deel uit van ensemble Fortuna -- onder muzikale leiding van Jacqueline Dubach -- dat zich toelegt op 14e en 15e eeuws Middeleeuws repertoire. In dit ensemble bespeelt zij de plectrumluit.Inmiddels is zij ook vast lid van Ensemble Corona, dat met name gespecialiseerd is in muziek uit de 16e eeuw. En ze maakt deel uit van Camerata Delft, dat zich voornamelijk toelegt op kamermuziek uit de 17e en 18e eeuw.
Samen met de sopraan Sinje Kiel won zij in juni 2002 de eerste prijs en publieksprijs bij het concours voor Oude-muziek ensembles in Berlijn, “Alte Musik-Treff Berlin”.
In 2010 gaf zij in Paramaribo, uitgenodigd door de Surinaamse Gitaristenkring, een solo-concert op de luit voor een groot en enthousiast publiek.
Zij vormt een gitaarduo met Jelma van Amersfoort, waarbij zij speelt op kopieën van vroeg-19e eeuwse gitaren, gebouwd door Martin de Witte (Den Haag).

(April 2019)