Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Ellen Zijm

Ellen Zijm begon met accordeonlessen aan de muziekschool in Hengelo en startte op 11-jarige leeftijd met lessen bij Egbert Spelde, docent aan het ArtEZconservatorium te Enschede. In juni 2011 zal zij daar haar Masterstudie voltooien.

Na haar Bachelor studie studeerde Ellen een half jaar bij Stefan Hussong. Ze volgde verschillende malen masterclasses van o.a. Geir Draugsvoll, Claudio Jacomucci, Mie Miki en Friedrich Lips, nam in 2005 en 2009 deel aan de Summer Academy van het Nationaal Jeugd Orkest en deed mee aan diverse concoursen. Hierbij won zij verschillende 1e en 2e prijzen in de 1e-, ere- en superieure divisie op het Nationaal Accordeonconcours. In 2006 en 2007 won Ellen een aanmoedigingsprijs op het Prinses Christina Concours en in 2007 won zij ook de Gaudeamus prijs.

In oktober 2008 was Ellen te horen bij het radioprogramma 'Spiegelzaal' op Radio 4. Ook nam zij deel aan uitvoeringen van de 'Petite Messe Solennelle' van G. Rossini, ‘Een Eigen Hooglied’ van Wim Beunders en ‘Requiem voor Enschede’, eveneens van Wim Beunders. Ellen was, samen met zangeres Eline Harbers, te zien en te horen bij de documentaire serie ‘Market Garden’ op TVGelderland. Zij remplaceerde bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, concerteert regelmatig met het Nederlands Accordeon Ensemble (NAE) en speelt in verschillende kamermuziekcombinaties.

(April 2012)