Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Els van der Weij en Sophie van Dijk

Els van der Weij heeft in 2012 haar Bachelor of Music diploma behaald aan het Conservatorium van Utrecht, waar zij bij Johan van der Linden klassiek saxofoon heeft gestudeerd. Zijn inspirerende lessen hebben haar geholpen om een grote groei door te maken als saxofoniste, in haar muzikaliteit en podiumpresentatie. Om zich nog verder te ontwikkelen als muzikant is Els in september 2012 meteen verder gegaan met een Master of Music, ook bij Johan van der Linden in Utrecht. Dit diploma heeft ze in maart 2015 mogen ontvangen. Met beide eindexamens heeft ze haar muziekstudie met zeer goed resultaat af mogen ronden.

In 2010 heeft Els deelgenomen aan een Erasmus uitwisseling naar Stockholm, waar zij een semester bij Christer Johnsson heeft gestudeerd. Ze heeft masterclasses gehad van veel internationaal gerenommeerde saxofonisten, waaronder Vincent David, Arno Bornkamp en Johannes Thorell.

Van 2013 tot 2015 heeft Els in het jongNBE gespeeld, een fantastische ervaring waarbij ze kennis heeft gemaakt met de verschillende coaches van het NBE en hun ideeŽn over muziek en presentatie. Ze heeft regelmatig geremplaceerd bij het NBE. Ook is Els remplacant bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

In 2016 heeft Els een baritonaxofoon aan kunnen schaffen dankzij giften van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Eigen Muziekinstrument.

Els speelt naast het harp/saxofoon duo ook nog bij Trio Nebula, het Merwede Trio en remplaceert bij verschillende gerenommeerde ensembles en orkesten, zoals het RPhO, Orkest de Ereprijs, NBE en het orkest van de KMar.

Achteraf gezien had Els geen beter instrument kunnen kiezen wat zo goed bij haar past. De verscheidenheid aan klanken van de saxofoon, het vernieuwende repertoire en en de vele speciale technieken maken de saxofoon voor Els tot het perfecte middel om haar muzikaliteit met anderen te delen.


Sophie
van Dijk
begon op zevenjarige leeftijd met harplessen aan de Stedelijke Muziekschool te Zoetermeer. In 2006 werd zij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg, waar ze in juni 2012 haar Bachelor of Music succesvol heeft afgesloten. In 2015 heeft ze haar Master of Music uitvoerend musicus behaald, eveneens aan bovengenoemd conservatorium.
In 2016 behaalde zij haar certificaat voor Therapeutische Harpmuziek (IHTP).
Sophie nam deel aan verschillende concoursen; o.a. de Maassluise Muziekweek, het Nederlands Harpconcours, het Prinses Christina Concours en Stichting Jong Muzikaal Talent Nederland. Masterclasses volgde zij o.a. bij Edward Witsenburg, Gwyneth Wentink, Elinor Bennet, Sivan Megan, Bart van Oort, Andrew Lawrence King, Imogen Barford en Charlotte Seale. Ook heeft ze verschillende Jazz harp workshops gevolgd bij Rosetty de Ruiter.

Sophie geeft concerten door het hele land, zowel harpsolo als met haar harp-fluit duo Sophie-Louise, saxofoon duo met Els van der Weij, MerwedeTrio en Ebony Ensemble. Ze heeft een grote passie voor kamermuziek en vindt het een uitdaging om in verschillende bezettingen te spelen. Daarnaast speelt ze via Stichting MuzIC op de intensive care van verschillende ziekenhuizen in Nederland. Met muzikale ontmoetingen probeert deze stichting de impact van een IC opname op de patiŽnt en zijn/haar familie te beperken.
Sophie geeft met veel enthousiasme harples aan jong en oud. Sophie is als harpdocente verbonden aan Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda en in Zoetermeer heeft ze een lespraktijk aan huis.

(Mei 2022)