Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Ensemble Fuego Latino

Het vers opgerichte vrouwenensemble Fuego Latino bewandelt het pad van gepassioneerde muziek. Deze passie wordt niet alleen in vurige, maar ook in intieme klanken gezocht.

Zij selecteren uit Zuid-Amerikaanse en Zuid-Europeese muziek een eigenzinnig repertoire, met muziek die zowel gedrevenheid als warmte uitstraalt. Onmiskenbaar vrouwelijk gebracht, met passie, sensualiteit en raffinement.

Zij nemen u mee op een muzikale tocht die u op zijn minst in vervoering zal brengen.

Fuego Latino bestaat uit: Wilma Bierens (zang), Marieke de Bruijn (viool), Jacqueline Edeling (bandoneón en accordeon), Amina Figarova (piano) en Sylvia Maessen (contrabas).

Zie ook website fuegolatino.nl 
 
 
De sopraan Wilma Bierens studeerde aan het Conservatorium te Maastricht. Zij studeerde Cum Laude met speciale onderscheiding af aan de Operaklas te Maastricht. Bij de afsluiting van haar studie ontving Wilma de "Edmond Hustinx-Prijs". Veelvuldig heeft zij haar solistische medewerking verleend aan radio- en televisieopnamen in Nederland, België en Duitsland. Zij studeerde bij Mija Besselink, Cristina Deutekom en Nelly Miricioiu.

Zij concerteerde met vele orkesten in binnen- en buitenland, waaronder het Radio Philharmonisch Orkest, het BRT-Philharmonisch Orkest, Forum Filharmonisch, het Limburgs Symfonie Orkest, het Brabants Orkest en het Nieuw Vlaams Ensemble. Zij treedt regelmatig op met bekende koren zoals “de Mastreechter Staar” en "het Westlands Mannenkoor", met welke koren zij recentelijk een drietal cd-opnamen maakte. Zij heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de tweede prijs op het eerste Cristina Deutekom Concours te Enschede.

In 1995 was zij actief deelneemster aan de IVC-Master Class te 's-Hertogenbosch van Christa Ludwig en daarbij als enige Nederlandse uitverkoren voor deelname aan het slotconcert. Inmiddels heeft zij een uitvoerig lied-, oratorium-, opera-, en operette-repertoire opgebouwd. Zij heeft in een aantal producties opgetreden van de Reisopera en Opera Zuid en heeft gedurende een aantal jaren de hoofdrollen vertolkt bij de Hoofdstad Operette te Amsterdam, zowel in de producties als in de concertseries.

Naast ervaring in vele oratoriumwerken geeft zij regelmatig liedrecitals, bestaande uit bekend en onbekend romantisch repertoire en moderne werken. In juni 1998 trad zij tezamen met "de Mastreechter Staar" op tijdens de wereldwijd uitgezonden openingsceremonie van de Europese Centrale Bank te Frankfurt.

Zij treedt regelmatig op met verschillende kamermuziekensembles o.a. met klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer en pianist Hans Eijsackers.

Onlangs heeft zij nog een aantal cd-opnames gemaakt, waaronder met het Stravinsky-ensemble o.l.v. Walter Althammer te Amsterdam en een Richard Strauss-CD, samen met tenor Arnold Bezuyen en pianist Hans Eijsackers. Een andere CD is helemaal gewijd aan Fuego Latino, het pas opgerichte (vrouwen-)ensemble. Zij brengen Zuid-Amerikaans en Zuid-Europees klassiek- en licht repertoire. Zie ook www.wilmabierens.nl

Marieke de Bruijn, (*Apeldoorn,1967) begon met vioolspelen op tienjarige leeftijd en zij studeerde aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam. Zij behaalde daar in 1995 haar diploma cum laude. Haar leraren waren Bouw Lemkes en Peter Brunt. Gedurende twee jaar studeerde zij aan de University of Wisconsin in de Verenigde Staten bij Vartan Manoogian. Zij nam deel aan vele internationale masterclasses en festivals

Sinds haar afstuderen werkt zij als free-lance musicus in hetKoninklijk Concertgebouworkest en vele kamermuziekensembles waaronder het Schonbergensemble.

Ze werkte gedurende zeven jaar als vast lid in Nieuw Sinfoniëtta Amsterdam, het jonge prestigieuze kamerorkest waarmee ze in binnen en buitenland optrad.

Zij treedt veelvuldig op met Trio Vidalita, een virtuoos damestrio bestaand uit viool, piano en contrabas waarmee ze tango's, jazz- en zigeunermuziek speelt. En ze heeft haar eigen klassieke strijkkwartet 'Het Vondelkwartet'.

Naast de klassieke concertpraktijk speelt ze in muziektheaterproducties van onder andere ZT Hollandia en Xynix-opera.
Met Trio Vidalita heeft zij een eigen kindervoorstelling ontwikkeld: "Vlieg met me mee...", waarin gezongen, gedanst en muziek van over de hele wereld gespeeld wordt.

Verder speelt ze in het passievolle "Fuego Latino" met muziek van Zuid-Europese en Zuid-Amerikaanse componisten.

Ze is veelgevraagd als studiomuzikant voor het opnemen van filmmuziek, bij veel bekende films is haar spel te horen, bijvoorbeeld bij De tweeling, Cloaca en Pluk van de Petteflet. Ook nam zij de muziek op voor de voorstelling Romeo en Julia van Toneelgroep Amsterdam. Zie ook www.mariekedebruijn.nl

Informatie over Jacqueline Edeling: www.tangodorado.com

Informatie over Amina Figurova: www.aminafigarova.com

(Januari 2007)