Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Eric Westerink

  Eric Westerink is zijn trombonestudie begonnen bij Ben van Dijk aan het conservatorium te Zwolle. Tijdens zijn eerste studiejaar won hij een nationaal tromboneconcours in Den Haag dat werd georganiseerd door Stichting Jong Muziektalent Nederland. Kort daarna werd hij veel gevraagd om te komen schnabbelen op trombones, tenortuba en bastrompet in verschillende orkesten en ensembles (o.a. de Radio Orkesten, het Xenakis ensemble, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Metropole orkest, de Mariniers Kapel, het Nederlands Blazers Ensemble).
Eric behaalde in 1994 zijn diploma tenortuba DM/UM aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij een jaar later zijn trombonestudie UM bij George Wiegel met zeer goed gevolg afsloot.
Tijdens zijn studie ging Eric regelmatig naar Londen om daar privé-trombonelessen te volgen bij Peter Gane en Eric Crees aan de "Guildhallschool of Music and Drama London". Verder heeft hij actief deelgenomen aan masterclasses bij o.a. Michel Bequet, Christiaan Lindberg, Branimir Slokar, Victor Summerkin en Bart van Lier.
Eric verleende zeer regelmatig zijn medewerking aan radio-, CD-, DVD-, film- en tv-opnamen en heeft gespeeld onder zeer grote dirigenten, onder wie Valery Gergiev (Kirov Theater, St. Petersburg).
Hij heeft concerten gegeven in bijna alle Europese landen en in Amerika.
Behalve klassieke muziek is Eric ook actief in de jazz-, pop- en theaterwereld (o.a. Carry Teffsen, West-Side Story, Chicago, Mini en Maxi).
In het seizoen 1997/1998 was Eric verbonden als Solotrombonist aan de Mittel Sachsische Philharmonie in Freiberg Duitsland.
Op dit moment is Eric verbonden als bastrombonist aan de Millennium Jazz Orchestra, speelt fiscorn in Cobla la Principal Amsterdam en is werkzaam in Nederland en buitenland als freelancer in orkesten op (barok)trombones, tenortuba en bastrompet.
 

(April 2006)