Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Florens Ensemble
Aldona Bartnik

Aldona Bartnik Sopraan

Aldona Bartnik studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en specialiseerde zich in het uitvoeren van oude muziek. Zij treedt regelmatig op met prestigieuze groepen, waaronder Collegium Vocale Gent, Collegium 1704, De Nederlandse Bachvereniging, Vox Luminis, La Risonanza. In 2019 ontving ze een beurs van de minister van Cultuur, Sport en Erfgoed om haar zoektocht naar muziekmanuscripten die in de wetenschappelijke bibliotheken van Wrocław worden bewaard te ondersteunen. In 2021 ontving ze een beurs van het Nederlands Fonds Podiumkunsten, waarmee ze samen met het Florens Ensemble een reeks soloconcerten van oude muziek in Nederland organiseerde. In 2018 werd soloalbum Melancholia dat zij samen met pianist Maurice Lammerts van Bueren heeft opgenomen uitgebracht door het Nederlandse label Zefir Records. Het album is gewijd aan liederen van Poolse componisten. Aldona promoot actief de Poolse cultuur in het buitenland en deze activiteit resulteerde in een nominatie voor de Polonus 2016 prijs, uitgereikt door de Poolse gemeenschap in Nederland. Haar output omvat ook meer dan tien albums met barokmuziek. Twee van deze albums, opgenomen met het Wrocław Baroque Ensemble onder leiding van Andrzej Kosendiak, ontvingen in 2019 en 2021 de prestigieuze Fryderyk fonografische prijs.

 

 

Kim Stockx Dulciaan en blokfluit

Kim Stockx, geboren in Nederland, studeerde blokfluit bij Dorothea Winter en Daniël Brüggen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Na het behalen van haar Bachelor diploma in 2009 besloot Kim verder te studeren, een tweede Bachelor studie Dulciaan, Barokfagot en Klassiek fagot bij Donna Agrell, Wouter Verschuren en Alberto Grazzi.

In 2012 ontving Kim haar tweede Bachelor diploma en in 2014 haar Master diploma, beiden Cum Laude.

Kim werkt met dirigenten zoals Ton Koopman, Alexander Weimann, Hans-Christoph Rademann, Peter Dijkstra, Lars Ulrik Mortensen, Patrick Ayrton, Peter van Heyghen, Charles Toet, Jos Vermunt, Christina Pluhar en Emilio Moreno.

Kim heeft opgenomen voor labels zoals Sony Classical en Dutch Baroque records.

 

 

Edoardo Valorz Klavecimbel en orgel

Edoardo Valorz, geboren in Italië, studeerde orgel bij Wijnand van de Pol en klavecimbel bij Patrizia Marisaldi in Vicenza. In Den Haag studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium klavecimbel bij Ton Koopman en Tini Mathot, en basso continuo bij Patrick Ayrton. Als solist en continuospeler – klavecimbel en orgel – speelde Edoardo op diverse Festivals, zoals Utrecht Oude-Muziek, Antiqua, Itinéraire Baroque, Seoul Early Music en anderen. Hij speelde in diverse barokorkesten en ensembles zoals het Amsterdam

Baroque Orchestra, Symphonie Atlantique, PRJCT Amsterdam, Northern Consort en Concordi Musici. Hij werkte samen met dirigenten als Ton Koopman, Christopher Hogwood, Bart Kuijken, Peter Van Heyghen, en Alfredo Bernardini.

Edoardo heeft opgenomen voor de labels Audioguy (KR) en Sony Classical. 

Edoardo is promovendus aan de Universiteit Leiden en het Orpheus Instituut van Gent.

Hij doceert het vak Historische Ontwikkeling van het Klavecimbel, en Klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

(Oktober 2021)