Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Florieke Beelen

Mezzosopraan Florieke Beelen (*1987) sloot in mei 2011 haar bachelorstudie af bij Charlotte Margiono met een 10. Nu studeert Florieke aan De Nieuwe Opera Academie te Amsterdam en Den Haag, bij o.a. Charlotte Margiono, Peter Nilsson en Brian Masuda.
Ze volgde masterclasses bij onder meer Rudolf Jansen, Nelly Miricioiu en Ira Siff.
Florieke is een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland. Zo gaf ze op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade en het Prinses Christina Concours concerten in Athene. 
Een greep uit haar carrière: ze zong o.a. de Matthäus-Passion en Johannes-Passion (Bach), The Messiah (Händel), Requiem (Duruflé & Mozart) en Petite messe solenelle (Rossini). Bovendien vertolkte zij bijvoorbeeld de rollen Mère Marie in “Dialogues des Carmelites” (Poulenc), The Neighbour in “Mavra” (Stravinsky) en een groot gedeelte van de rol Romeo uit “i Capuleti e i Montecchi” (Bellini). Daarnaast zong ze Cherubino in “Le nozze di Figaro” (Mozart) o.l.v. Richard Egarr.
Bij De Nederlandse Opera maakte Florieke haar debuut als Linette in L’amour des trois oranges (Prokofjev) o.l.v. Tomáš Netopil. In december was zij weer te zien bij De Nederlandse Opera, maar nu als La dame “Comme ci, comme ca” in de Speler van Prokofjev o.l.v. Marc Albrecht.
Met het Residentieorkest o.l.v. Antony Hermus vertolkte Florieke de rol van Dorabella uit Cosi fan tutte (Mozart) in een regie van Lotte de Beer.
Meerdere malen voerde Florieke Mahler’s beroemde liederencyclus “Lieder eines fahrenden Gesellen” uit. Ook voerde zij samen met o.a. Charlotte Margiono en Jón Ŝorsteinsson Schumann’s Spanisches Liederspiel uit. Onlangs zong ze in het Muziekgebouw aan ’t IJ in het voorprogramma van Charlotte Margiono en Peter Nilsson.
Verder zong ze onder leiding van dirigenten als Louis Buskens, Nico van der Meel, Arjan Tien, Etienne Siebens en Mark Heron.
Recent werd de Beurs van de Vrienden van het IVC toegekend aan Florieke. Eerder won ze al prijzen bij het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.
Naast Eva-Maria Westbroek, Henk Poort, Marco Bakker en Charlotte Margiono werd Florieke onlangs uitgenodigd door Ernst Daniël Smid om te zingen op het Christina Deutekom Gala. Dit Gala vond plaats in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam met Holland Symfonia o.l.v. Ramon Tebar.

Ook op economisch gebied is Florieke actief. Ze heeft haar studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg afgerond, deze studie vervolgt ze nu met de master Marketing Management.

(Januari 2014)