Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Gaudi Kwartet

Het Gaudi Kwartet werd in 1999 opgericht door musici die al jaren op hoog niveau werkzaam zijn binnen de Nederlandse en buitenlandse muziekwereld.
Ze volgden masterclasses bij verschillende werelberoemde kwartetten waaronder het Panocha- en het Cleveland Kwartet.
Begin januari 2012 heeft het kwartet alle Divertimenti van W.A. Mozart opgenomen onder het label Aliud Records met een enthousiast voorwoord en steun van Jan Willem de Vriend.
Deze cd met werken van Wolfgang Amadeus Mozart is de eerste cd van het Gaudi Kwartet. “Mozart brengt het beste in ons naar boven, wij houden ervan om zijn muziek te spelen. Het was dan ook een logische keuze voor ons om een aantal van zijn werken op te nemen.”

Het Gaudi Kwartet geeft concerten door heel Europa. Zo gaven ze de afgelopen jaren onder andere concerten in Ierland, Duitsland, Oostenrijk, TsjechiŽ en Portugal.
Ze hebben een breed repertoire opgebouwd, van de vroege strijkkwartetten tot en met de hedendaagse muziek. Met de focus op de klassieke muziek maken ze ook af en toe een muzikaal uitstapje naar pop en lichte muziek. De naam van het kwartet is gebaseerd op de Spaanse architect Antoni Gaudi, die vooral bekend staat om zijn rijkheid aan kleuren en recht uit het hart sprekende onderscheidende stijl.
Dit is ook de wijze waarop het Gaudi Kwartet de muziek ten gehore brengt, met hun hart open en altijd nieuwe sferen en kleuren creŽrend.

Het Gaudi Kwartet bestaat uit Anita Jongerman (viool), Marjolein Cantť (viool), Florin Negreanu
(altviool) en Sander van Berkel (cello).

(Januari 2014)