Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Geerten Liefting

Geerten Liefting (Nijkerk, 1983) studeerde Orgel, Kerkmuziek en Improvisatie bij Reitze Smits aan het Utrechts Conservatorium en vervolgens Compositie en Koordirectie aan het Conservatorium van Antwerpen en Rotterdam bij ondermeer Wim Henderickx, Luc van Hove en Wiecher Mandemaker.
Daarnaast studeerde hij Improvisatie bij Hayo Boerema en Cor Ardesch.
Geerten is sinds augustus 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventurakerk te Woerden en tevens assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam en vesperorganist van de Domkerk te Utrecht.
In het jaar 2015 won hij ondermeer de 1e prijs op het Internationaal Improvisatieconcours in Schwäbisch Gmünd en de 2e prijs op het Internationaal Improvisatieconcours in Luxemburg/Dudelange en tevens in Biarritz.
In 2016 won hij unaniem het Internationaal
Improvisatieconcours in Haarlem. Hij trad op bij producties van bijvoorbeeld Festival Voor de Wind, Culturele Caravaan en verzorgde grote producties met koren als de Laurenscantorij, het Ribatutta Ensemble en het Nederlands Blazersensemble.
In 2013 won hij de 1e prijs op het Hinsz-compositieconcours te Kampen, waar het Nederlands Kamerkoor zijn werk ‘Renovatio Mundi’ in première bracht.
Geerten geeft veel concerten en componeert voor diverse bezettingen.


(Juni 2019)