Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Gerrie Meijers

 Gerrie Meijers studeerde orgel - bij Johan van Dommele en Hans van Nieuwkoop - en piano - bij Arthur Hartong en Jacques Hendriks - aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem. Zij behaalde de diploma’s Docerend- en Uitvoerend Musicus (met onderscheiding).

Zij heeft een uitgebreide praktijk als begeleidster met een duidelijke voorkeur voor het vocale genre in de breedste zin van het woord. Bij Tan Crone volgde zij cursussen liedbegeleiding.

Met Wieke Ubels (sopraan),  Cecile Roovers (alt/mezzo en actrice) en Annette Stallinga (alt) vormt zij min of meer vaste duo’s. Een vierhandig duo is zij samen met organiste/pianiste Christine Kamp.

Gerrie Meijers is organiste van de Remonstrantse Kerk te Haarlem, pianiste bij KCOV-Excelsior in Amsterdam, Het Hoofdstadkoor, Min Ghesellen en Het Bachkoor Holland. Als freelancer werkt ze met grote regelmaat bij Xynix-opera en Stichting Vocaal Talent Nederland.

Zij concerteert in binnen- en buitenland en maakte diverse radio- en cd-opnamen.  Op de internationale orgelconcoursen van Toulouse en Nijmegen won ze prijzen en van de Société Academique “Arts-Sciences-Lettres”  ontving zij de zilveren medaille vanwege haar verdiensten voor de Franse muziek.

(Juli 2010)