Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Hans-Eberhard RoßKirchenmusikdirektor Hans-Eberhard Roß groeide op in Fulda en kreeg daar zijn eerste orgelonderricht bij Kirchenmusikdirektor Manfred Kroh. Hij studeerde Kerkmuziek aan de Staatliche Hochschule für Musik in Würzburg, in 1986 afgesloten met het A-examen. In 1990 behaalde hij het Meisterklassendiplom bij Prof. Günther Kaunzinger. 

Hij nam deel aan meerdere internationale orgelconcoursen. In 1985 won hij de 1e prijs bij het 'Wettbewerb der Musikalischen Akademie Würzburg'. 

Van 1987 tot 1990 was hij cantor en organist in Meerbusch. Vanaf 1991 is hij werkzaam als Dekanatskantor aan de St. Martin in Memmingen. In 2002 volgde de benoeming tot "Kirchenmusikdirektor". Van 1999 tot 2001 gaf hij les in "künstlerisches und liturgisches Orgelspiel" aan de Folkwanghochschule Essen. 

Verder is Hans-Eberhard Roß internationaal actief als concertorganist, ook in de duo-bezettingen orgel & trompet, orgel & percussie, orgel & alphoorn en orgel & declamatie. Daarnaast ontwikkelt hij innovatieve en communicatieve orgelprogramma's.

Hij speelde diverse CD's in, waaronder de wereldwijd eerste complete opname van alle orgel- en harmoniumwerken van César Franck op 6 CD's.

Meer informatie op: www.kirchenmusik-memmingen.de
 

(Juni 2007)