Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Herma van Piekeren


Foto: Monica Stuurop

Herma van Piekeren studeerde koordirectie en blokfluit aan het Conservatorium te Zwolle. Zij sloot deze studie af met het behalen van het diploma Docerend Musicus blokfluit en Uitvoerend Musicus koordirectie (bij Jos Leussink). Bovendien studeerde zij zang aan de Schumann Academie bij Heleen Koele.

Zij was oprichtster en dirigent van Kinderkoor Konstantijn in Zwolle en muzikaal leider bij Jeugdtheater Hofplein te Rotterdam.

Als kindermuzikaal leider is zij actief bij Joop van den Ende Theaterproducties: de musicals 'Sound of Music', 'Lion King', Ciske de Rat, Mary Poppins, Zorro en Droomvlucht  

Ze is gespecialiseerd in stemvorming van kinderen en kinderkoren en geeft in dit kader workshops aan dirigenten, schoolmusici en zangers in het land.

Was workshopleider bij het Internationaal Korenfestival 'Europa Cantat' 2009 in Utrecht.

In de zomer van 2012 was zij workshopleider bij 'Europa Cantat' in Turijn.

Werkt samen met het NASKA aan bijzondere educatieve projecten in Nederland, bijvoorbeeld de vertelling op muziek van Babar, het kleine olifantje.

Al sinds 1998 is Herma artistiek leider van de Stichting KunstKlank (www.kunstklank.nl), waarmee ze, naast de 4 mei-herdenkingsconcerten onder andere zomerprojecten op locatie uitvoert, waaronder de opera Carmen in de duinen en diverse muziektheaterprojecten op het strand of in de omgeving van Noordwijk, zoals in 2012 "Vloed", naar het beroemde boek van Susan Smit.   

Ze is artistiek leider van de Stichting Kleynkoor Academy Noordwijk (https://kleynkoor.academy) en medeprogrammeur bij de Stichting Muziek in Jeroen.

Zij is als zangeres en speelster te zien in de muziektheatervoorstelling "De dag dat Tommy drie werd".

(Januari 2020)