Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Inęs d'Avena


Inęs d'Avena werd geboren in 1983 in Rio de Janeiro. Op vierjarige leeftijd begon ze met blokfluit. In 2001 verhuisde ze naar Nederland om de opleiding Oude Muziek te studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en studeerde af met een master- en lerarendiploma in 2007. Na haar opleiding
ging ze zich specialiseren in onderzoek en performance van Italiaanse Barokmuziek en behaalde ze een PhD in Muziek aan de
Universiteit Leiden (“Dolce Napoli: Approaches for performance; Recorders for the Neapolitan Baroque repertoire 1695-1759”).
In 2010 won ze de eerste prijs in de II International Competition Prince Francesco Maria Ruspoli, en het jaar daarna won ze de tweede prijs met haar duo met Claudio Ribeiro in de prestigieuze wedstrijd Premio Bonporti.
In 2016 won ze de tweede prijs ex aequo met New Collegium (COLLEGIUM MUSICUM Den Haag) in het Van Wassenaer Concours. Inęs treedt op als soliste en in kamer- en orkestensembles zoals het Amsterdam Baroque Orchestra. In 2011 richtte ze het ensemble La Cicala op, gewijd aan onderzoek en performance van onbekend Napolitaans barokrepertoire. Ze neemt cd's op voor de labels Ramée, ORF Edition Alte Musik, Passacaille en Channel Classics, o.a.
Ze heeft artikelen geschreven voor het Journal of the American Musical Instrument Society, Music+Practice en Recercare en is sinds 2012 als Docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag verbonden.

(April 2023)