Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Isabel Favilla


Isabel Favilla werd geboren in Brazilië in 1984. Ze studeerde piano, klavecimbel en blokfluit aan de Escola de Música de Brasília. In 2007 behaalde ze een master diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Later verhuisde zij naar Nederland om zich te specialiseren in historische fagotten. In 2012 behaalde zij een tweede bachelor diploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Isabel trad op als solist en orkestmusicus in verschillende Europese en Zuid-Amerikaanse landen, met ensembles zoals Concerto d'Amsterdam, La Sfera Armoniosa, Arcade Ensemble, Le Concert Bourgeois en Les Muffatti. Ze trad op met dirigenten als o.a. Fabio Bonizzoni, Mike Fentross, Peter van Heyghen, Ryo Terakado en Paul Dombrecht.
In opnames is zij te horen op zowel blokfluit als fagot met Il Complesso Barocco (Alain Curtis), Collegium Musicum Den Haag (Claudio Ribeiro), Orquestra Barroca de Juiz de Fora (Luis Otavio Santos) en Les Muffatti (Peter van Heyghen).
Samen met Inês d'Avena richtte ze het blokfluitduo Schifanoia op, dat werd geselecteerd voor het International Young Artists Presentation, een deel van de Laus Polyphoniae Festival in Antwerpen 2009.
In 2011 richtte ze haar eigen ensemble La Favilla op, dat erop gericht is het solorepertoire van de blokfluit en de fagot in de 18e eeuw te ontdekken.
In 2013 was ze medeoprichter van het ensemble Radio Antiqua dat bekroond is met de Artistic Residency in het Centre Culturel de Rencontre van Ambronay (Frankrijk) in juli 2013.
Van 2010-2013 trad zij op bij de Stichting Memorabele Momenten dat op hoog niveau muzikale optredens verzorgt voor zeer jonge kinderen. Momenteel geeft ze blokfluit- en fagotlessen aan de
School for Early Music of Amsterdam.

 (April 2013)