Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Israel Golani


Israel Golani studeerde aan de universiteit van Tel-Aviv cum laude af als musicoloog. Zijn interesse voor historische tokkelinstrumenten leidde hem naar de renaissanceluit en masterclasses met Hopkinson Smith en Nigel North.

Vervolgens studeerde hij bij Fred Jacobs aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en bij Elisabeth Kenny aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij zich bekwaamde als theorbe-speler.

In 2002 produceerde hij een muziekdrama “Nisus et Euryalus”, geschreven door Domenico Mazzocchi op de Latijnse tekst van Virgilius. Dit stimuleerde hem om deel te nemen aan projecten van de Vlaamse Opera, Xynix Opera en de Opera Studio Nederland (als gastcoach).

Israel werkte met diverse gerenommeerde orkesten samen, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest (Matthäus Passion), het Amsterdams Symfonie Orkest, het Barcelona Liceu Orkest (Pergolesi's Stabat Mater) en het Koninklijk Vlaams Orkest De Filharmonie.

In 2005 was hij de muzikaal leider van de dansproductie “Ballo Cantabile” waarin moderne dans en barokmuziek werden gecombineerd.
Dit leidde tot verdere samenwerking met dansuitvoeringen met het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en het moderne dansgezelschap Leine & Roebana.

Trouw gebleven aan zijn eerste passie speelt Israel renaissanceluit in soloprogramma’s en met ensembles als The Royal Wind Music en Ensemble Corona.

Voor meer informatie zie www.israelgolani.com

(Januari 2010)