Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Jan Vermaning

 


Jan Vermaning is dirigent en zakelijk leider van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA). Hij studeerde aan het Stedelijk Conservatorium (thans Prins Claus Conservatorium) trompet bij Freddy Grin en Auke van der Merk, alsmede orkestdirectie bij Zsolt Deaky. Als 2e/plaatsvervangend 1e trompettist is hij verbonden aan het Noord Nederlands Orkest. Sinds het voorjaar 2001 is hij initiator, artistiek leider en dirigent van het Frysk Blazers Ensemble en het Chamber Music Consort. Talloze kamermuziekprojecten alsmede groot symfonische projecten zijn de revue gepasseerd. Hij volgde directielessen bij Jacek Kaspszyk en Viktor Liberman. Naast het regelmatig solistisch optreden (trompet) en remplaceren bij diverse Nederlandse Symfonie Orkesten is hij trompettist bij diverse kamermuziekensembles als Dutch Brass, Riza-trio en Ensemble 'Aparte'.

Sinds 1996 organiseert hij onder de naam 'Op-Maat', cultuurpromotie en impresariaat zeer uiteenlopende activiteiten op cultureel gebied. 'Op-Maat' is tevens een advies en informatiebureau voor o.a. artiesten, ensembles, workshops, festivals etc.

In april 2007 heeft hij in samenwerking met de violiste Anita Jongerman (concertmeester) het Nationaal Symfonisch Kamerorkest opgericht. Naast kamermuziekconcerten, cd-opnames, koorbegeleidingen, staan er Nederlandse en Wereldpremičres in het verschiet.

(Augustus 2019)