Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Jantine Veenstra

Jantine Veenstra ontdekte -na 8 jaar lang viool te hebben gespeeld- op haar 12e de fagot! De keuze om over te stappen was snel gemaakt. Na een paar jaar les te hebben gehad op de muziekschool van Buitenpost, ging ze op haar 15e naar Maxi Vera. Samen met hem werkte ze toe naar het toelatingsexamen voor de vooropleiding van het Prins Claus conservatorium in Groningen. Hier studeerde ze 2 jaar lang bij Marije van der Ende en kreeg ze regelmatig les van Mette Laugs. Naast de fagotlessen aan het conservatorium maakte Jantine deel uit van de Ferwerda Academie, waar Rein Ferwerda haar begeleidde op de piano en haar de solfège en theorie bijbracht.
Jantine heeft bij verschillende orkesten gespeeld, waaronder het Jeugd Orkest Nederland en het Nationaal Jeugd Orkest. Tegenwoordig speelt ze bij het Ricciotti Ensemble en remplaceert ze bij verschillende professionele orkesten.
Ze studeert aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Johan Steinmann en volgt barokfagot lessen bij Wouter Verschuren.
Verder volgde ze lessen en masterclasses bij o.a. Dorian Cooke, Remko Edelaar en David Tomas Realp.

(April 2011)