Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Julia Dinerstein

  Julia Dinerstein is aanvoerder altvioliste in het Amsterdam Symphony Orchestra en ze werkt ook als gast aanvoerder bij o.a. Het Orkest van De Munt (Opera van Brussel), Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en Limburg Simf. Orkest. Julia studeerde aanvankelijk viool, eerst bij haar vader Boris Dinerstein, en daarna aan de Nationale Muziek Academie in Minsk (Wit-Rusland) en aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou bij Elizabetha Gilels en Andrei Korsakov. Vervolgens studeerde ze altviool bij Michael Kugel aan het Conservatorium van Maastricht, waar ze de Soloist Master Degree met onderscheiding kreeg.

Van 1991 tot 1998 woonde Julia Dinerstein in Mexico City, waar zij deel uitmaakte van de Mexico City Philharmonic en het Morelos Kamerorkest als plaatsvervangend aanvoerder en daarna van het Nationale Symfonie Orkest van Mexico als aanvoerder violiste. In 1994 won zij de National Competition. Ze was solovioliste van het Arion Quartet, het Atril 5 Ensemble, het Camerton Ensemble, het Onix Esemble en het Trio Continuum (concerten in Mexico, Duitsland, Noorwegen, België) and trad met verscheidene orkesten in Mexico op als viool- en altvioolsolist. Van 1998 tot 2002 woonde Julia in Noorwegen waar zij actief was als kamermusicus, aanvoerder in verschillende orkesten en coach van strijkers in het Noorse Muziekscholen Orkest. Als solist en kamermuziek-uitvoerende nam ze 4 CD's op, en nam ze deel aan Cervantino, Musica Nueva, Historic Center International Festivals , het Internationaal Festival voor Muziek en Theater, Schwaebischer Frueling (Duitsland), Limburgs Festival, Opera in Beauforthuis (Nederland) en Tuscan Sun (Italie) waar ze kamermuziek met o.a. Dmitri Sitkovetski speelde.

Sinds 2002 woont Julia Dinerstein in Den Haag en speelt talrijke recitals en kamermuziekconcerten zowel in als buiten Nederland, o.a. met Trio Sortilege (met Vicent Morello, fluit en Anton Sie, harp). Tevens is ze altviooldocent aan het Hellendaal Vioolinstituut in Rotterdam. Ze heeft ook als assistente gewerkt bij masterclasses van Michael Kugel.

(April 2006)