Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Karin Basting

Karin Basting begon haar fluitlessen aan de Terneuzense muziekschool bij Etienne Claeys. In juni 1992 behaalde zij de “Graad van Uitmuntendheid” en kreeg daarvoor de “Cultuurprijs” van de gemeente Terneuzen toegekend. Zij was laureaat bij het Interprovinciale Muziekconcours in Venlo en op het Nationaal Fluitconcours in Leiden.

Karin won in 1993 de “Koninklijke Scheldegroep Muziekprijs” bij het muziekconcours dat georganiseerd werd door de “Stichting Vrienden van het Zeeuws Orkest”.

In september 1995 vervolgde Karin haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht bij Abbie de Quant. In 1999 behaalde zij haar Eerste Fase-diploma, gevolgd door de Tweede Fase-opleiding, die zij in 2001 cum laude afsloot.

Karin nam veelvuldig deel aan nationale en internationale fluitconcoursen en volgde masterclasses bij Wil Offermans, Aurèle Nicolet, William Bennett, Peter-Lukas Graf, Jéan-Claude Gérard, Patrick Gallois en Vincent Cortvrind.

Zij speelde in diverse orkestprojecten van het conservatorium (onder leiding van o.a. Jurjen Hempel, Viktor Libermann en Charles-André Linale) en Nieuw Sinfoniëtta Amsterdam.

Via Holland Music Sessions heeft Karin diverse recitals gegeven met pianiste Marianne Boer. In 1997 werd met harpiste Gwyneth Wentink het duo “Arpa Aulos” opgericht, in 2002 uitgebreid met cellist Maarten Jansen tot “Arpa Aularco”. Eveneens in 2002 werd zij fluitiste in het New Venture Consort, bestaand uit violiste Tessa Badenhoop en componist/ pianist Jean van Vugt. 

Karin werkt geregeld met de organisten Ko Zwanenburg en Jamie de Goei samen.

Als fluitdocente is Karin verbonden aan muziekscholen in Cothen en Gorinchem.

(April 2005)