Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Katrin Meriloo

Katrin Meriloo (1974, Tallinn - Estland) studeerde in de jaren 1993-1998 orgel-interpretatie bij professor Kari Jussila aan de Sibelius-Academy te Helsinki (Finland). Van 1996 tot 1999 studeerde ze tegelijkertijd orgel bij professor Hans-Ola Ericsson aan de Luleå University/Music School in Piteå (Zweden). Zij volgde verschillende masterclasses bij o.a. Olivier Latry, Ludger Lohmann, Jacques van Oortmerssen, Harald Vogel en studeerde tevens klavecimbel.

Katrin Meriloo heeft met succes deelgenomen aan veel internationale orgelconcour-sen. Ze won de eerste prijs op het “Lahti Internationaal Orgelconcours” in 1997. In 1998 was ze een van de finalisten bij het Royal Bank Calgary International Organ
Competition in Canada en vorig jaar won ze de 2e prijs op het Internationaal
Schnitger Orgelconcours in Alkmaar.

Meriloo heeft meer dan 200 concerten gegeven en maakte concerttournees door de meeste Europese landen. Naast haar concertactiviteiten  heeft ze verscheidene opnames gemaakt, ook voor radiozenders.
Momenteel woont Katrin Meriloo in Zweden waar ze werkt als orgeldocent en begeleider. Ze vervolgt tevens haar “postgraduate” studies aan de Music Schools in Piteå and Gothenburg.

(Juli 2002)