Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Kees van Eersel

Kees van Eersel (*1944, Vlaardingen) studeerde orgel en kerkmuziek (waaronder koordirectie, piano en compositie) aan de conservatoria van Rotterdam (bij P. van den Kerkhoff, G. Stam en A. Verwoerd) en Utrecht. In 1969 studeerde hij tevens aan de Schola Cantorum te Parijs bij Jean Langlais en behaalde aldaar de Prix de Virtuosité met de hoogste onderscheiding. In 1971 behaalde hij de Prijs van Uitnemendheid voor orgel te Rotterdam.

Sinds 1959 was hij werkzaam als kerkorganist, eerst in Vlaardingen, later in Rotterdam en van 1974 tot augustus 2009 als cantor-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes.

Kees van Eersel behaalde diverse prijzen op de internationale orgelconcoursen van Brugge, St. Albans, Innsbruck, Linz en Arnhem.

Van zijn spel verschenen grammofoonplaten, cd’s en dvd’s. In 1992 publiceerde hij een methode “Koraalimprovisatie”.  In 2010 verscheen een cd met kerkelijke koorcomposities van zijn hand. Thans is hij nog werkzaam als componist, improviserend concertorganist en vervangend organist in kerkdiensten.

(Mei 2021)