Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Ken Gould

De Amerikaanse bariton Ken Gould volgde zangopleidingen in Californië en bij Max van Egmond aan het Sweelinck Conservatorium. Hij is geregeld te horen als vertolker van liederen uit zeer diverse perioden. Met barokliederen was hij met het programma “Barokke Buitenbeentjes” recent te horen in het Amsterdamse Concertgebouw. Gould  geeft ook recitals van klassieke en hedendaagse muziek, o.a. het zeer goed ontvangen programma Songs My Mother Taught Me: A Jewish Journey.
Voor het Brilliant Classics label heeft Gould onlangs meegedaan aan de opnames van de solo- en kwartetliederen van Brahms en de motetten van Bach, en in juni 2008 verscheen zijn tweede cd van joodse barokmuziek i.s.m. het Apollo Ensemble.

Passies en oratoria horen tot zijn repertoire, waaronder Bach's Matthäuspassie, Händels Messiah en Mendelssohns Elias. Verschillende Nederlandse en Amerikaanse componisten componeerden nieuwe (opera)werken voor hem, waarvan hij ook de premières zong. Recente gastrollen zijn o.a. Händels Saul, Hercules, en ‘Apollo & Dafne’ (Nederlandstalige productie), Telemann’s Pimpinone (in Moskou), en Bachs Johannespassion in Los Angeles.

Gould geeft masterclasses in binnen- en buitenland, o.a. onlangs in Los Angeles en aan het Tsjaikovsky conservatorium in Moskou. In 2004 was hij juryvoorzitter van een internationaal kamermuziekconcours en is in 2007 benoemd tot directeur van het Amsterdamse Internationaal Joodse Muziek Festival en Concours. Sinds 1998 is hij voorzanger bij de Liberaal Joodse Gemeente van Den Haag.

Zie ook www.kengould.com

(Mei 2009)