Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Kobi Arditi

Kobi Arditi (*1981, IsraŽl) begon zijn jazz-studie aan de vermaarde middelbare school voor podiumkunsten Thelma-Yalin in IsraŽl. Na zijn middelbare schooltijd speelde hij trombone in het IDF-orkest, waar hij zijn certificaat jeugdorkestdirectie behaalde. Ook gaf hij privť- en groepslessen trompet en trombone in Tel-Aviv. Na zijn diensttijd werkte Kobi als (studio)muzikant en speelde hij trombone in diverse tv-shows en bands in IsraŽl.

In 2004 verhuisde Kobi naar Amsterdam om daar aan zijn bachelorstudie jazztrombone te beginnen aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens zijn studie werkte hij al met bekende artiesten als Wouter Hamel, New Cool Collective, Alain Clark, Kyteman’s Hiphop Orkest en The Amsterdam Jazz Orchestra. Voor de laatste componeerde en arrangeerde Kobi diverse stukken. Hij haalde zijn bachelordiploma in 2008 en in 2010 sloot Kobi zijn masterstudie jazztrombone cum laude af.

Tegenwoordig werkt Kobi als freelance trombonist, docent, arrangeur en componist. Hij arrangeerde en speelde voor onder andere Ricky Koole, Ibo Bakker en Kyteman’s Hiphop Orkest. Ook speelt hij in de band van La Boutique Fantastique.

Voorbeelden van Kobi’s werk zijn te vinden op:
http://www.youtube.com/kobirdt
http://www.myspace.com/kobiarditi

(Januari 2012)