Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Kwintet Noordwijk Kamermuziek Festival

Caspar Bellamy
Viool

 

Caspar Bellamy werd geboren in een muzikale familie en begon op 4-jarige leeftijd op de viool. Zijn vader, Nederlandse cellist Pieter Wispelwey, hielp hem in zijn beginnende jaren met studeren. Verder heeft hij les gehad van pedagogen en musici waaronder Coosje Wijzenbeek, Esther Apituley, Wiesje Miedema aan de Sweelinck Academie en nu Peter Brunt aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij won op zijn achtste het Carla Leurs Concours in Purmerend en kreeg een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Caspar heeft in meerdere (kamer)orkesten gespeeld, waaronder het Noordhollands Jeugdorkest, het Jeugdorkest Nederland en het Nederlandse Jeugd Strijkorkest, waar hij anderhalf jaar concertmeester is geweest. Vanaf zijn twaalfde groeide zijn liefde voor kamermuziek via “Pro Corda”, een Engels muziekkamp, waar hij zes jaar lang zomers heeft doorgebracht. Musiceren in kleine setting is zijn passie gebleven, zo speelt hij nu nog steeds met veel plezier in het Fontana strijkkwartet met collega’s en vrienden van het conservatorium.


Duleen van Gunsteren
Altviool

De Nederlandse altviolist Duleen van Gunsteren werd in 1995 geboren te Noordwijk. Als jongen studeerde hij viool aan de School voor Jong Talent in Den Haag bij Koosje van Haeringen. Daarna vervolgde hij zijn studie altviool aan het Conservatorium Rotterdam bij Ron Ephrat. Zijn huidige opleiding volgt hij bij Marjolein Dispa-Knaven en Nobuko Imai aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij deze zomer eindexamen doet.
Hij volgde onder meer masterclasses bij Garth Knox, Ilona Sie Dhian Ho, Pierre Henri Xuereb, Atte Kilpeläinen, Lilli Maijala en Anita Mitterer.
Naast klassieke muziek maken op de altviool houdt Duleen van zigeunermuziek, improvisatie, zingen en componeren.
Zijn hobby's omvatten schaken, vechtsport en honden trainen.

Nathalie Flintrop
Cello

De Nederlands-Belgische celliste Nathalie Flintrop (*2000) nam aan de Podiumacademie in Lier (BE) op zevenjarige leeftijd haar eerste cellolessen. Haar muzikale carrière begon tijdens de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en ontwikkelt zich nu verder aan het Conservatorium van Amsterdam. Nathalie begon als leerling van Mick Stirling en voltooide in juni 2022 haar bachelorstudie in de klas van Pieter Wispelwey, bij wie ze nu ook haar master volgt.
Ze kreeg masterclasses bij o.a. Jean-Guihen Queyras, Gary Hoffman, Reinhard Latzko, Michel Strauss, Jérôme Pernoo, Dmitri Ferschtman, David Cohen, Tom Landschoot, Justus Grimm en Olsi Leka. Ook soleerde ze met het Vivarte Strijkorkest (2017 en 2022) en het Arenbergorkest Leuven (2017). In 2017 maakte deel uit van het jongerenpanel van de Vlaamse Radio- en Televisieomroep bij de Koningin Elisabethwedstrijd, genaamd Dezeslessix. In mei 2022 keerde Nathalie terug als gast en expert om de kandidaten in de halve finale live op Canvas te bespreken met presentatrice Katelijne Boon.
Nathalie was aanvoerder van de cellosectie in het Euregio Jeugdorkest, dat in 2018 het Nationale Concours voor Jeugdsymfonieorkesten won. Sinds 2020 is ze lid van het Nederlands Nationaal Jeugdorkest. Daarnaast remplaceert ze regelmatig bij ensembles als het Cello Octet Amsterdam, Ragazze Kwartet en Pynarello. Met haar strijkkwartet, het Rijkskwartet, speelde ze onder andere op Podium Witteman, het Grachtenfestival en Wonderfeel Festival en ging ze op tournee naar Portugal. In oktober 2022 maakte Nathalie haar solodebuut in het Muziekgebouw aan ‘t IJ, waar ze samen met Katharina Gross en de Creative Performance Lab klas van het Conservatorium van Amsterdam een volledige productie in elkaar zette en die op de Cello Biënnale Amsterdam in première bracht.

Kerttu Keinänen
Klarinet

De Finse klarinettiste Kerttu Keinänen (*1997) studeert nu in het vierde en laatste jaar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar repertoire is breed, maar haar favoriete componist is bij uitstek Johannes Brahms. Ook heeft zij een grote liefde voor de muziek uit haar thuisland van bijvoorbeeld Jean Sibelius en Einojuhani Rautavaara.
Kerttu is zowel op het podium in orkest- of kamermuziekverband te vinden als in de leskamer. Ook speelde zij als soliste het F mineur concert van Carl-Maria von Weber met het Conservatorium orkest van Helsinki.
Masterclasses volgde zij onder meer bij Jerôme Voisin, Harri Mäki, Christoffer Sundqvist, Bart de Kater. In haar vrije tijd houdt Kerttu zich bezig met lezen, zingen en taal in het algemeen.

Daniël Kramer
Piano

Daniel Kramer geniet bekendheid als veelzijdig en bevlogen pianist. Hij trad op als solist met het Residentie orkest, de Radio Kamer Filharmonie, Insomnio en het Nederlands Kamerorkest met dirigenten als Peter Eötvös en Reinbert de Leeuw. Hij viel in de prijzen op het Prinses Christina Concours (landelijke finale 1e prijs), het Concorso Seghizzi (eerste prijs voor liedbegeleiding) en het concours Olivier Messiaen (Parijs, eervolle vermelding 2007).
Van grote invloed zijn al vroeg de lessen bij Ton Hartsuiker geweest. Tijdens zijn conservatoriumstudie in Amsterdam was het Håkon AustbØ die hem jarenlang inspireerde en uitdaagde. Ook hebben lessen van bv. Pierre-laurent Aimard, Murray Perahia en Claude Helffer (Parijs 1997-2002) hem gevormd.
Als kamermusicus treedt hij op met inspirerende collega's als Janine Jansen, Nobuko Imai, Liza en Dmitry Ferschtman, Vera Beths en Charles Neidich. Ook was hij te horen met oa. Het The Hague String Trio, het Ruysdael kwartet, het Cong kwartet en het Dostojevski kwartet. Daniel werkte in de hoedanigheid van repetitor met o.a. Nikolaus Harnoncourt, Jaap van Zweden, Mariss Jansons, John Eliot Gardiner en Riccardo Chailly. Op het conservatorium van Amsterdam is hij werkzaam als repetitor en docent kamermuziek.

Aarón Ormaza Vera
Piano

Aarón Ormaza Vera is een Ecuadoriaanse pianist die momenteel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank van de Laar studeert. Hij treedt regelmatig op, zowel als solopianist als met een ensemble. Zo kreeg hij de kans om te spelen in een paar van de belangrijkste concertzalen in Nederland (Tivoli Vredenburg, Muziekgebouw Amsterdam en Eindhoven, Toonzaal Den Bosch,…) en zijn thuisland, Ecuador. Aarón beëindigde zijn formele studies in Ecuador in 2012, waarna hij verhuisde naar Amsterdam, waar hij bij de beroemde pedagoog Jan Wijn studeerde en zijn tweede Bachelordiploma behaalde in 2020. Tijdens zijn bachelorstudies studeerde hij ook pianoforte bij Olga Paschenko, en nam hij deel aan masterclasses met Jeff Cohen, Kelvin Grout, Geoffrey Madge, en Enrico Pace. Aarón is een ervaren kamermuzikant en pianobegeleider en speelt al meer dan een decennium met zang, strijkers, blazers en percussie. Hij soleerde ook verschillende keren met orkesten in Ecuador, met pianoconcerten van Haydn, Beethoven, Grieg en Lisz

(April 2023)