Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Kwintet Noordwijk Kamermuziek Festival

Salomé Bonnema
Viool

Salomé Bonnema (*2001) kreeg op vijfjarige leeftijd haar eerste vioollessen en had les van Koosje van Haeringen vanaf haar zevende jaar. Op negenjarige leeftijd werd zij toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijke Conservatorium in Den Haag en volgt nu de bacheloropleiding aan ditzelfde conservatorium. Sinds 2016 heeft zij les bij Vera Beths.
Salomé heeft prijswinnend deelgenomen aan verschillende concoursen in Nederland, zoals aan het Nederlands Vioolconcours en het Prinses Christina Concours. Ook heeft ze masterclasses gevolgd bij onder andere Philippe Graffin, Frank Peter Zimmerman, Rosanne Philippens, Kirill Troussov en Baiba Skride.
Naast solospelen geniet zij ontzettend van de kamermuziek en is ook primarius van het Viride Kwartet. Het kwartet is vanaf 2019 ‘Quartet in Residence’ bij de Zeister Muziekdagen en werkt nauw samen met Alexander Pavlovsky, eerste violist van het Jerusalem Quartet. In 2019 hebben ze het strijkkwartetstipendium van Het Kersjesfonds mogen ontvangen en zijn sindsdien te zien geweest op grote podia als in TivoliVredenburg, het Koninklijk Concertgebouw en Muziekgebouw Eindhoven. Vanaf 2023 zullen ze ook deelnemen aan de residency van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.
In 2024 won Salomé de Oskar Backprijs bij het Nederlands Vioolconcours. Salomé bespeelt een Charles Adolphe Gand viool in bruikleen van Beare’s International Violin Society. Ook is ze dankbaar voor haar Charles Peccatte vioolstok, die ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.


Giulio Greci
Viool

Giulio Greci is een Italiaanse violist die aan het Conservatorium in Udine, de Ljubljana Academy of Music, de W. Stauffer Academy in Cremona en het Conservatorium van Amsterdam studeerde. Zijn docenten waren Ilya Grubert, Vasilij Meljnikov, Salvatore Accardo, Dora Schwarzberg, Stefan Milenković en Roman Simović. Op internationale competities won hij verschillende prijzen, waaronder de eerste prijs bij de TEMSIG competitie, de eerste absolute prijs bij Mladi Virtuosi (Zagreb, 2021) en de vijfde prijs bij de Lipizer Competitie (2023).
In 2016, 2017 en 2018 speelde hij als concertmeester van het National Orchestra of Italian Conservatories in veel belangrijke zalen in Italië en het buitenland. Als solist speelde hij onder andere met het Slovenian Philharmonic Orchestra, het Symphony Orchestra of Lviv (Ukraine), het AUDiMuS orkest en het Conservatorium van Amsterdam Symfonieorkest.
Als kamermusicus is Giulio actief in zowel Italië als Nederland, onder meer met het Greci-Bruno duo waarmee hij het Grachtenfestival Conservatorium Concours won. Daarnaast remplaceert hij regelmatig bij orkesten als het Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Philharmonisch Orkest.
Giulio speelt op een J.B. Vuillaume viool, ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.


Duleen van Gunsteren
Altviool

De Nederlandse altviolist Duleen van Gunsteren werd in 1995 geboren te Noordwijk. Als jongen studeerde hij viool aan de School voor Jong Talent in Den Haag bij Koosje van Haeringen. Daarna vervolgde hij zijn studie altviool aan het Conservatorium Rotterdam bij Ron Ephrat. Zijn huidige opleiding volgt hij bij Marjolein Dispa-Knaven en Nobuko Imai aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij deze zomer eindexamen doet.
Hij volgde onder meer masterclasses bij Garth Knox, Ilona Sie Dhian Ho, Pierre Henri Xuereb, Atte Kilpeläinen, Lilli Maijala en Anita Mitterer.
Naast klassieke muziek maken op de altviool houdt Duleen van zigeunermuziek, improvisatie, zingen en componeren.
Zijn hobby's omvatten schaken, vechtsport en honden trainen.

Nathalie Flintrop
Cello

De Nederlands-Belgische celliste Nathalie Flintrop (*2000) nam aan de Podiumacademie in Lier (BE) op zevenjarige leeftijd haar eerste cellolessen. Haar muzikale carrière begon tijdens de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en ontwikkelt zich nu verder aan het Conservatorium van Amsterdam. Nathalie begon als leerling van Mick Stirling en voltooide in juni 2022 haar bachelorstudie in de klas van Pieter Wispelwey, bij wie ze nu ook haar master volgt.
Ze kreeg masterclasses bij o.a. Jean-Guihen Queyras, Gary Hoffman, Reinhard Latzko, Michel Strauss, Jérôme Pernoo, Dmitri Ferschtman, David Cohen, Tom Landschoot, Justus Grimm en Olsi Leka. Ook soleerde ze met het Vivarte Strijkorkest (2017 en 2022) en het Arenbergorkest Leuven (2017). In 2017 maakte deel uit van het jongerenpanel van de Vlaamse Radio- en Televisieomroep bij de Koningin Elisabethwedstrijd, genaamd Dezeslessix. In mei 2022 keerde Nathalie terug als gast en expert om de kandidaten in de halve finale live op Canvas te bespreken met presentatrice Katelijne Boon.
Nathalie was aanvoerder van de cellosectie in het Euregio Jeugdorkest, dat in 2018 het Nationale Concours voor Jeugdsymfonieorkesten won. Sinds 2020 is ze lid van het Nederlands Nationaal Jeugdorkest. Daarnaast remplaceert ze regelmatig bij ensembles als het Cello Octet Amsterdam, Ragazze Kwartet en Pynarello. Met haar strijkkwartet, het Rijkskwartet, speelde ze onder andere op Podium Witteman, het Grachtenfestival en Wonderfeel Festival en ging ze op tournee naar Portugal. In oktober 2022 maakte Nathalie haar solodebuut in het Muziekgebouw aan ‘t IJ, waar ze samen met Katharina Gross en de Creative Performance Lab klas van het Conservatorium van Amsterdam een volledige productie in elkaar zette en die op de Cello Biënnale Amsterdam in première bracht.

Kerttu Keinänen
Klarinet

De Finse klarinettiste Kerttu Keinänen (*1997) studeert nu in het vierde en laatste jaar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar repertoire is breed, maar haar favoriete componist is bij uitstek Johannes Brahms. Ook heeft zij een grote liefde voor de muziek uit haar thuisland van bijvoorbeeld Jean Sibelius en Einojuhani Rautavaara.
Kerttu is zowel op het podium in orkest- of kamermuziekverband te vinden als in de leskamer. Ook speelde zij als soliste het F mineur concert van Carl-Maria von Weber met het Conservatorium orkest van Helsinki.
Masterclasses volgde zij onder meer bij Jerôme Voisin, Harri Mäki, Christoffer Sundqvist, Bart de Kater. In haar vrije tijd houdt Kerttu zich bezig met lezen, zingen en taal in het algemeen.

(Maart 2024)