Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

La Compagnie Baroque

La Compagnie Baroque is een internationaal georiënteerd ensemble dat onbekende parels uit de franse vocale en instrumentale barokmuziek op het concertpodium brengt. Het ensemble speelt dit seizoen een theatraal programma dat bestaat uit cantates en instrumentale werken van de componiste Elisabeth-Claude Jacquet de la Guerre (1666-1729) en tijdgenoten. La Compagnie Baroque bestaat uit: Mariëlle Maaswinkel, sopraan, Barbara Robbers, viool, Luc van der Sluis, traverso, Karin Preslmayr, viola da gamba, en Noriko Amano, klavecimbel.

De sopraan Mariëlle Maaswinkel begon haar studie aan de Toneel Academie van Maastricht. Zij vervolgde haar opleiding aan het Brabants Conservatorium, waar ze in 1995 haar diploma solozang behaalde. Haar docenten waren Bernard Kruysen, Meta Bourgonjen en Hans Smout. Vervolgens specialiseerde zij zich in barokzang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij studeerde bij Marius van Altena en Rita Dams. Zij volgde diverse masterclasses onder andere bij Marc Deller en Jill Feldman, en kreeg lessen van Svetlana Bourkovskaja aan het conservatorium van Sint Petersburg. Vanaf 1995 is Paula de Wit haar docent en coach. Op de radio was zij onlangs te horen in een programma met solowerken van Nederlandse componisten uit de "Gouden Eeuw" onder leiding van Anthony Zielhorst. Verder verleent Mariëlle verleent regelmatig haar solistische medewerking aan diverse koren en orkesten.

Noriko Amano, geboren in Tokyo, studeerde piano aan het Toho Musical College en aansluitend muziekgeschiedenis aan de Universiteit van Keio waar zij in 1988 afstudeerde. In 1990 kwam Noriko naar Nederland om klavecimbel te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar zij in 1996 haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Noriko verleende diverse malen haar medewerking aan het Festival Oude Muziek in Utrecht alsmede aan het festival Vevey in Zwitserland. Zij speelde solorecitals in Japan. In december 1999 werd Noriko uitgenodigd door het Tsukuba kamerorkest om een klavecimbelconcert van Bach te spelen, hetwelk op CD is opgenomen. Zij is mede oprichtster van het ensemble "Les Harmonies Infinies des Nations", waarmee zij Franse muziek uit de 18e eeuw uitvoert en speelde mee op de opnamen van een oratorium van Gasparini met het ensemble Corydon.

Barbara Robbers studeerde viool aan de Hochschule Mozarteum te Salzburg en barokviool aan het Sweelinck Conservatorium bij Lucy van Dael. Verder volgde zij masterclasses bij Hiro Kurosaki en Enrico Gatti. Momenteel maakt zij deel uit van Armonico Tributo Austria en het Freiburger Barokorchester en verschillende ensembles. 

Luc van der Sluis studeert sinds 1985 traverso bij Marten Root, Jed Wentz, Marion Moonen en momenteel bij Wilbert Hazelzet. Hij volgde masterclasses bij Ricardo Kanji, Peter Holtslag en Sigiswald Kuijken en maakt deel uit van verschillende ensembles. 

Karin Preslmayer, geboren 1974 in Oostenrijk, studeerde blokfluit en viola da gamba aan het Bruckner conservatorium te Linz bij Carin van Heerden en Ulrike Kinast. Na het eindexamen met onderscheiding te hebben behaald zette zij haar studie voort bij Walter van Hauwe (blokfluit) en Mieneke van der Velden (viola da gamba) aan het Sweelinckconservatorium. Op dit moment studeert zij bij Wieland Kuijken aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag. Zij volgde masterclasses bij Wieland Kuijken, Gustav Leonhardt, en Rainer Zipperling en voert zowel oude- als hedendaagse muziek uit tijdens concerten en festivals in Europa.

(Januari 2002)