Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Ensemble La Corella

 

Femke Huizinga - barokviool
Kim Stockx-  dulciaan

Līga Vilmane- klavecimbel
  

Nieuwsgierig en energiek verkennen Līga, Femke en Kim de oneindige mogelijkheden van klank en expressie die het barokrepertoire biedt. De programmering van La Corella is fris en verrassend, altijd op zoek naar diversiteit en verbanden. De mondelinge toelichtingen maken hun concerten tot een unieke en levendige ervaring. 

La Corella treedt regelmatig op, en heeft o.a. gespeeld in Festival Oude Muziek Utrecht 2011 en 2012 Reincken Festival 2013 en Bach Festival Dordrecht 2014. 


De musici van La Corella zijn alledrie ervaren freelance musici, die zowel in de kamermuziek als in orkesten actief zijn.
  

Kim Stockx
- cum laude afgestudeerd (2014, Den Haag) in fagot, dulciaan en blokfluiten, speelt regelmatig met Amsterdam Baroque Orchestra, Holland Baroque, Musica Amphion en Musica Poetica en is mede-oprichtster van het Dutch ArtWorks ensemble, Red Rose Four en de Continuo Company.

Femke Huizinga
- cum laude afgestudeerd (2012, Utrecht) in barokviool, -altviool alsook in filosofie (2007, Amsterdam). Ze speelt o.a. met Nederlandse Bachvereniging, Anima Eterna, Dunedin Consort en is mede-oprichtster van strijktrio Gesto Antico, Dutch ArtWorks ensemble, en het Arcade Ensemble.

Līga Vilmane
- cum laude afgestudeerd (2013, Zwolle) in orgel en klavecimbel, speelt o.a. met Nederlands Symfonieorkest, La Silva en Il canto di Rame, ze is organiste en cantrix in Haaksbergen en is als docente verbonden aan conservatorium ArtEZ (Zwolle).

Meer informatie op: www.ensemblelacorella.wix.com/lacorella

(September 2016)