Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Laurens Collegium Rotterdam

 

Het Laurens Collegium Rotterdam is het beroepskoor van Rotterdam en staat bekend om zijn veelzijdige, energieke uitvoeringen van hoog niveau. “Het koor zong virtuoos en met overgave, en was daarbij woordelijk verstaanbaar.” (NRC) Het kamerkoor staat onder leiding van Wiecher Mandemaker.

Tijdens de COVID-19-pandemie bracht het koor diverse opnames uit die belangrijke gebeurtenissen en periodes in stad en land markeren, zoals de Tweede Kamerverkiezingen, de Passietijd en de herdenking op 4 mei. Ook richt het koor zich op andere aansprekende thema’s, bijvoorbeeld de natuur. Zo bracht het koor de cd/dvd-box Die Schöpfung uit. Ook presenteerde het in 2018 voor het eerst een vogelconcert in samenwerking met Natuurmonumenten, waarop in 2019 een passend vervolg kwam in de Internationale Koorbiënale.

Het koor werkt graag samen met Laurensorganist Hayo Boerema en is ook een graag geziene gast in de Doelen en op de andere Nederlandse podia, zoals het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ, de Dr Anton Philipszaal, Vredenburg, De Vereeniging en Musis Sacrum.

Voor meer informatie: www.laurensvocaal.nl

(Juli 2021)