Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Leiderdorps Kamerkoor

Het Leiderdorps Kamerkoor staat sinds 2013 onder leiding van Arnaud van Gelder. Arnaud is de vijfde dirigent van het Leiderdorps Kamerkoor dat eerder werkte met  Béni Csillag (2008-2013), Gijs Leenaars (2004-2007), Peter Dijkstra (1997-2004) en oprichter Wim van Meeuwen (1977-1997).

Het Leiderdorps Kamerkoor bestaat uit ca. 25 leden en brengt afwisselende programma’s met repertoire vanaf de barok tot de 21e eeuw. Het koor streeft naar kwalitatief hoogstaande uitvoeringen, zowel a capella als met instrumentale begeleiding. Het koor is ambitieus en stelt hoge eisen aan haar leden. Er wordt voortdurend gewerkt aan handhaving en versterken van de kwaliteit.

Door de koorkwaliteit weet het koor steeds zeer talentvolle dirigenten aan zich te binden. Door de jaren heen heeft het zich daardoor weten te onderscheiden met uitvoeringen van grote, orkest begeleide, werken in kamerkoorbezetting van onder andere Bach (Hohe Messe, Magnificat, Johannes Passion en Matthäus Passion), Brahms (Ein Deutsches Requiem), Mozart (Requiem en Grosse Messe), Händel (Messiah), Haydn (Nelsonmis) en Fauré (Requiem).

Ook op het gebied van het echte kamerkoorrepertoire heeft het Leiderdorps Kamerkoor een indrukwekkende staat van dienst, met onder meer Motetten van Bach, de Vespers van Rachmaninov, Requiem Duruflé, Kwartetten en Liebesliederwalzer van Brahms, Petite Messe Solennelle van Rossini en Hymn to St. Caecilia van Britten.Het koor schuwt daarbij ook notoir moeilijke of zelden uitgevoerde werken niet, zoals Un Soire de Neige van Poulenc, Trois Chansons van Ravel, de Missa Brevis van Kodaly, Prière van Ton de Leeuw en Herbstlieder van Carlos Michàns.

Het Leiderdorps Kamerkoor werkt regelmatig mee aan aansprekende concertseries zoals die in de St. Jeroenskerk in Noordwijk, in de Grote Kerk van Almelo, de Kloosterkerk Den Haag en de Hermitage in Amsterdam. In 2015 stond het Leiderdorps Kamerkoor in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor met werken van Sisask, Holmboe en Kreek.

Het jubileumjaar 2017 vond zijn hoogtepunt in een groot concert met orkest waarbij een door Joost Kleppe speciaal voor het koor geschreven stuk in première ging.

(Februari 2009)