Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Lotte Teusink

Lotte Teusink is begonnen dwarsfluit te spelen op haar 10e en studeert sinds 2002 aan het Rotterdams conservatorium (Codarts) bij Jo Hagen, de 1e fluitist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In juni 2007 heeft ze haar bachelorstudie cum laude afgerond en in september 2007 is ze begonnen met de Masters opleiding. Binnen deze tweejarige Masteropleiding oriënteert zij zich op muziek voor fluit en elektronica. Op het programma voor haar 1e recital stond onder andere Serene voor fluit en soundtracks (1978) van Ton Bruynèl geprogrammeerd, en voor haar 2e recital (waarschijnlijk 2010) Narcissus voor fluit en digital delay (1988) van Thea Musgrave. Vanwege haar ‘visuele’ achtergrond probeert ze de elementen muziek en beeldende kunst samen te brengen in 1 performance, onder andere door middel van live geprojecteerde animaties.

Samen met Guillermo Quintero Rojas (piano) en Naomi Dekker ((bas)klarinet) vormt Lotte het Hi-Lo Trio, waarmee momenteel een programma met moderne Nederlandse kamermuziek van Jan Rokus van Roosendael, Theo Loevendie en Otto Ketting wordt voorbereid. Dit trio werkt ook veel samen met hedendaagse componisten. Tenslotte speelt Lotte nog in het Blazersensemble Beaufort (dubbelblaaskwintet) onder leiding van Léon Bosch (1e klarinettist van het Nederlands Philharmonisch Orkest). Dit ensemble speelt twee keer per jaar een programma in de regio Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

De eerste orkestervaringen deed Lotte op met het Utrechtsch Studenten Concert o.l.v. Bas Pollard en het Nederlands Studenten KamerOrkest in 2004. In 2005/2006 speelde ze 1e fluit in het Rotterdam Young Philharmonic en in maart 2007 in het Codarts Symphony Orchestra. Vanaf oktober 2007 remplaceert zij in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en speelt met goede ensembles als het (jonge) Rotterdamse kamerkoor Ad Libitum o.l.v. Frank de Groot.

(Mei 2009)