Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Maarten Engeltjes


Maarten Engeltjes (1984), zingt al vanaf zijn vierde jaar als jongenssopraan. Hij verleende zijn medewerking als sopraansolist aan meerdere CD-opnamen o.a. Allegri's Miserere Mei in de Dom van Riga.
Op zijn zestiende maakt Maarten zijn debuut als Countertenor in Bachs Matthäus-Passion. Al snel volgden vele concerten in binnen en buitenland. Vervolgens studeert hij in 2007 cum laude met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium van Den haag.
Inmiddels is Engeltjes al jaren een veel gevraagd countertenor en werkt regelmatig samen met dirigenten als Ton Koopman, Jonathan Cohen, Emmanuelle Haïm, Vladimir Jurowski, William Christie, Peter Dijkstra, Jordi Savall, Reinbert de Leeuw, Markus Stenz, Lars Ulrik Mortensen, Laurence Cummings e.a. Dit maakt hem een regelmatig geziene gast bij de meest prestigieuze orkesten en zalen ter wereld zoals  Lincoln Centre New York, Théatre des Champs Elysées Parijs, Philharmonie Berlijn, Metropolitan Theatre Tokyo, Sydney Festival, Palao de la Musica Barcelona, Barbican Hall Londen, Salle Bourgié Montréal, Tonhalle Zürich, Konzerthaus Wenen, Kölner Philharmonie en het Concertgebouw Amsterdam.

Toekomstige engagementen zijn o.a.: Bach cantates met Frankfurter Sinfonie Orchester o.l.v. Bejun Mehta, Bach’s Weihnachtsoratorium met de Los Angeles Philharmonic en Tonkunstler Orchester Wien én Bach’s Johannes Passion met het Orchestre de Paris, allen o.l.v. Ton Koopman. 

In 2017 richt Engeltjes zijn eigen barokorkest PRJCT Amsterdam op. Met het ensemble slaat hij een nieuwe weg in waarin hij naast de programmering en de zakelijke kant ook het dirigeren voor zijn rekening neemt. Een combinatie die hem veel voldoening geeft. Inmiddels heeft hij met zijn ensemble twee soloalbums opgenomen voor Sony Classical welke beide veel lof ontvingen van de pers. Voor de komende seizoenen staan er met het ensemble concerten gepland in binnen en buitenland o.a. in het Muziekgebouw en Concertgebouw in Amsterdam, Auditorium Lyon en Salle Gaveau Parijs. Naast Maarten zullen solisten als Roberta Mameli en Andreas Scholl gast zijn.

Engeltjes woont met zijn vrouw in Amsterdam en is een trotse vader van twee zoons.

Voor meer informatie zie www.maartenengeltjes.com

(Oktober 2020)